TRIPLA KRUNA ZA HAJNKESA: Mateus vidi pobednika
Foto: Profimedia, EPA

LIGA ŠAMPIONA

TRIPLA KRUNA ZA HAJNKESA: Mateus vidi pobednika

Fudbal -

Čuveni kapiten bavarskog tima i bivši trener Partizana veruje da će Bajern osvojiti tri trofeja kao i 2013, kad ih je s klupe predvodio isti trener

Bivši trener Partizana i legenda minhenskog Bajerna Lotar Mateus veruje da bi ova sezona mogla da se završi triplom krunom za ponos Bavarske. Titula prvaka Bundeslige već je osvojena. Druga važna bitka odigraće se večeras (20.45, Arena sport) na Alijanc areni, gde će posle pobede od 2:1 na Sančez Pishuanu protiv Sevilje, morati da se potvrdi plasman u polufinale Lige šampiona.

Bez milosti prema bivšem

ANĆELOTI OSTAVIO BAJERN U RASULU

Lotar Mateus nije jedan od mnogobrojnih fudbalskih ličnosti koji misle da ovoj ekipi Bajerna trener nije ni potreban. On podseća na sve što je prethodilo 6. oktobru 2017. godine, kada je Hajnkes doveden u klub.

- Kada je došao umesto Anćelotija, zatekao je puno problema. Bilo je i previše kritika na račun tima, igrali smo neatraktivan fudbal, atmosfera je bila loša kako u timu, tako i u klubu, a Rumenige i Uli Henes različito su gledali na situaciju i bili daleko od sloge - zaključuje Mateus.

- Živi san o triploj kruni - napisao je Mateus u kolumni za Skaj sport i nastavio:

- Nemački tim ima nešto što ga razlikuje od drugih, nešto što bi moglo da ga bude odlučujuće na kraju. Možda je to ista ona energija iz 2013. godine, kada su igrači za svog trenera želeli da pobede u Ligi šampiona.

foto: AP

Pomenute godine Bavarci su u finalu bili bolji od Borusije Dortmund, a sa klupe ih je predvodio harizmatični Hajnkes. Nakon te pobede trofejni stručnjak se povukao iz fudbala, da bi se opet aktivirao u oktobru prošle godine, nakon odlaska Karla Anćelotija sa klupe Bajerna.

- Raspoloženje u klubu je izvanredno. Hajnkes čini sve da Bajern bude bolji, svi su uključeni u njegov projekat, tako da se napreduje korak po korak u pravom smeru. Kako samo priča sa igračima, kako uspeva da se izbori sa toliko veoma komplikovanih karaktera u ekipi, posebno sa onima što nisu u prvom planu... Svaki detalj drži na oku - pisao je oduševljeni Mateus o velikom Jupu Hajnkesu.

Jup Hajnkes

KARIJERA U BAJERNU

- Liga šampiona: 2012/13.

- Bundesliga: 1988/89, 1989/90, 2012/13, 2017/18.

- Kup Nemačke: 2012/13.

KARIJERA U REAL MADRIDU

- Liga šampiona: 1997/98.

- Superkup Španije: 1997.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Profimedia, AP, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo je najveća Đukićeva dilema pred derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track