(VIDEO) TOŠIĆ POSLAO LALATOVIĆA NA BRIJANJE: Crno-beli pobedili Čukarički, ali ostali bez povređenog Stojkovića
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

TRIJUMF PARTIZANA POSLE 2 UZASTOPNA PORAZA

(VIDEO) TOŠIĆ POSLAO LALATOVIĆA NA BRIJANJE: Crno-beli pobedili Čukarički, ali ostali bez povređenog Stojkovića

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički u Humskoj 2:1 (1:0) u utakmici drugog kola plej-ofa Superlige.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 36 bodova, dok su "brđani" šesti sa 26.

Partizan se na neki način revanširao Čukaričkom za poraz od pre četiri dana, kada su "brđani" kao domaćini sa 4:2 dobili prvi meč polufinala Kupa Srbije, s tim da večerašnja pobeda crno-belih nema tako veliku težinu.

Ipak, ekipi trenera Miroslava Đukića je bilo važno da zabeleži pobedu posle dva uzastopna poraza - od Crvene zvezde i Čukaričkog.

Crno-beli su u Humskoj dočekani aplauzom navijača, koji su sve vreme pružali podršku svojim ljubimcima u krizi.

Partizan se namučio da savlada Čuku. Domaćin je poveo golom Zorana Tošića u 18. minutu, izjednačio je Nemanja Belaković u prvom minutu drugog poluvremena, a konačan rezultat postavio je Tošić svojim drugim golom, postignutim u 81.

Prva dva gola na meču došla su kao plod velikih grešaka, prvo kapitena Čukaričkog Nikole Drinčića, koji se okliznuo, a onda i zadnjeg veznog Partizana Saše Zdjelara, koji je Belakoviću namestio zicer situaciju.

Crno-beli, međutim, nisu mogli da se raduju pobedi, jer se povredio golman Vladimir Stojković. Njemu je stradalo koleno u sudaru sa saigračem Markom Jevtovićem, pa je u 73. minutu sa bolnom grimasom napustio teren.

Rezultate Stojkovićevih pregleda sa nestrpljenjem će čekati ne samo u Humskoj 1, već i selektor Srbije Mladen Krstajić i navijači "orlova".

Zanimljivo je da je trener Čukaričkog Nenad Lalatović pre meča najavio da će se obrijati kada njegov tim doživi poraz. Očigledno je da će zbog Zorana Tošića morati da uzme žilet u ruke.

"Ako išta ima dobro u ovom porazu, to je što ću se obrijati, pa ću ponovo ličiti na svoju ćerku", rekao je Lalatović posle meča za TV Arenu sport.

U sledećem kolu, koje će se igrati tokom nedelje, Partizan dočekuje Radnički iz Niša, dok Čukarički gostuje Crvenoj zvezdi.

1 / 12 Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

TOK MEČA:

90. minut - ŠANSA za PARTIZAN - Ivanović šutira pored gola.

89. minut - ŠANSA za ČUKARIČKI! Brani Jovićić.

85. minut - Hitna pomoć je ušla na južnu tribinu da nekome ukaže pomoć.

81. minut - GOOOLLL - 2:1 za PARTIZAN - DRUGI GOL TOŠIĆA! Dobra akcija domaćina, Tošić je primio loptu od Tavambe i sa 15 metara precizno šutirao.

74. minut - Jovičić je u igri umesto Stojkovića.

73. minut - STOJKOVIĆ MORA DA NAPUSTI IGRU!

foto: Printscreen
foto: Printscreen

72. minut - Stojković je ostao da leži! Drži se za desno koleno posle sudara sa Jevtovićem.

71. minut - Golman Stojković traži od sudije da pokaže žuti karton Belakoviću jer "mnogo priča".

70. minut - Druga izmena kod crno-belih: Tavamba umesto Ožegovića.

66. minut - GUŽVA NA TERENU! Ivanović i Đurić su se pokoškali posle duela, a onda je uleteo i Bogosavac. Sve se brzo smirilo.

65. minut - Saša Ilić menja imenjaka i tragičara Zdjelara. Prva izmena kod domaćina.

58. minut - Tošić je izveo slobodnjak - za malo pored gola.

56. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Pantić je primio loptu na ivici šesnaesterca, ušao nekoliko koraka unutra, ali onda neprecizno šutirao.

52. minut - Dobar prodor Ivanovića, dao je povratnu za Ožegovića, ali je Drinčić intervenisao pre nego što je napadač Partizana stigao da reaguje.

46. minut - GOOOLLL - ČUKARIČKI JE IZJEDNAČIO - 1:1 - BELAKOVIĆ! Kod gola Partizana je pogrešio Drinčić, sada mu se revanširao Zdjelar. Zadnju vezni crno-belih je napravio veliki kiks i omogućio Belakoviću da izjednači čim je počelo drugo poluvreme.

46. minut - Dvostruka izmena kod Čukaričkog - izašli su Mudrinski i Ovusu, na terenu su Stojanović i Kajević.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45+1. minut - ŠANSA za ČUKARIČKI! Docić je promašio loptu pred praznim golom!

40. minut - Umalo autogol Mitrovića. Štoper Partizana je posle centaršuta Drinčića otklonio opasnost tako što je loptu poslao tik iznad gola Stojkovića.

36. minut - Posle duže vremena gosti prete, ali Bojić je bio neprecizan.

29. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Jevtović je sjajno dao loptu u prostor, Antonov je proigrao Ivanovića, koji se izborio za poziciju za šut, ali je Belić odlično intervenisao.

27. minut - Posle prodora po desnoj strani Tošić je pronašao Ožegovića, koji je loše reagovao.

24. minut - Centrirao je Ivanović, a lopta je iznandila Pantića pred golom, pa nije uspeo da je primi.

20. minut - Još jedan pokušaj Ivanovića - pored gola.

18. minut - GOOOLLL - 1:0 za PARTIZAN - TOŠIĆ! Bivši fudbaler Partizana, a sada Čukaričkog, Nikola Drinčić se okliznuo, Zdjelar mu je uzeo loptu, ona je došla do Ožegovića, koji je uposlio Tošića, a on nije propustio da postigne svoj deveti prvenstveni gol.

17. minut - Šut Ivanovića u okvir gola, ali siguran je Belić.

16. minut - Bakljada na južnoj tribini.

foto: Printscreen

13. minut - Gužva pred golom Partizana, lopta je došla do Mudrinskog, ali domaći uspevaju da otklone opasnost.

11. minut - Dribling i šut Tošića... Preko gola. Ipak, dovoljno da dobije aplauz.

7. minut - Podrška crno-belima s tribina ne prestaje.

1. minut - Utakmica je počela.

NAVIJAČI PARTIZANA SU APLAUZOM DOČEKALI SVOJE IGRAČE UPRKOS DVA UZASTOPNA PORAZA, U VEČITOM DERBIJU I OD ČUKARIČKOG U KUPU!

SASTAVI:

Trener Partizana Miroslav Đukić izvršio je čak pet izmena u timu u odnosu na meč sa Čukaričkim u Kupu. Umesto Jovičića braniće oporavljeni Stojković, među "najboljih 11" nema ni Vulićevića, Uroševića, Jankovića i Tavambe, a igraju Nemanja Antonov, Milan Mitrović, Marko Jevtović i Đorđe Ivanović.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Mitrović, Marković, Antonov - Pantić, Zdjelar, Jevtović, Tošić - Ivanović, Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

ČUKARIČKI: Belić - Bogosavac, Stevanović, Đurić, Veličković - Docić,Drinčić - Ovusu, Bojić, Belaković - Mudrinski. Trener: Nenad Lalatović.

Partizan i Čukarički se sastaju drugi put za četiri dana. U sredu su "brđani" kao domaćini pobedili 4:2 u prvom meču polufinala Kupa Srbije. Revanš će se igrati 9. maja u Humskoj.

"Motiva za prvenstvo uvek ima. Partizan mora da ima motiva da pobeđuje, ne može nikada da se opusti. Igrači igraju da poprave utisak o sebi, o nama, da poprave ugovore i da se prodaju negde, motiva ima na pretek. Ceo život sam bio motivisan, uvek sam težio da pružim maksimum, nema razloga da ekipa ne izadje motivisana i željna da pobeđuje. Ako igrači nemaju želju za pobedom, onda nismo za Partizan", naveo je trener crno-belih Miroslav Đukić i dodao:

"Sami smo krivi što nismo pobedili u sredu i iskoristili veliki broj šansi i dozvolili protivniku da nas kažnjava. Ja nikoga od igrača ne kažnjavam, samo tražim najbolja rešenja za ekipu. Očekujem da ćemo imati podršku navijača jer nam je potrebna da pobedimo i vratimo se u pobedničku seriju u preostalim utakmicama".

Pomoćni trener Čukaričkog Dragan Šarac je rekao:

"Partizan je tim koji može da menja, jer ima veliki igrački fond. Veliki je favorit. Sigurno je da će promeniti dva ili tri igrača. Mi ćemo doći da se nadigravamo, iako smo se potrošili u prethodna dva meča s njima i s Radničkim. Probaćemo da ostvarimo povoljan rezultat, a za nas je povoljan rezultat sve samo da ne izgubimo", naveo je Šarac.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track