BOLJI FUDBALER ILI BIZNISMEN: Evo kako je Ramos zaradio više od 100 miliona evra!
Foto: Reuters

ne ide mu samo fudbal

BOLJI FUDBALER ILI BIZNISMEN: Evo kako je Ramos zaradio više od 100 miliona evra!

Fudbal -

Karijere sportista su relativno kratke i zbog toga nekolicina njih odluči da pokrenuti neki posao van sporta.

Po tome su poznatii Barselonini fudbaleri Pike, Inijesta, Mesi koji su posao van fudbala sagradili zahvaljujući ugledu u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Prema navodima medija, njihov primer sledi i kapiten Real Madrida, Serhio Ramos koji je u svet biznisa ušao relativno davno, 2004. godine kada je igrao u Sevilji. Osnovao je preduzeće pod imenom Sermos 32 SL, a taj je broj odabrao jer ga je nosio na dresu kluba iz Andaluzije, kada je firma osnovana kako bi pratila iskorištavanje autorskih fotografija.

Tako je kapiten kraljeva započeo poslovnu karijeru, a procenjuje se da je do sada zaradio više od 100 miliona evra, a u te poslove Ramos je uključio i članove porodice.

Španski reprezentativac danas poseduje pet firmi, koje se bave različitim delatnostima, a Sermos 32 je zadužena za vođenje internet stranice igrača.

Pretpostavlja se da je prihodovala oko 37 miliona evra.

Isto tako, Ramos ima i nekoliko firmi specijalizovanih za građevinske poslove, a učestovao je i u izgradnji sportskog kompleksa u Marbelji. Za 18 miliona evra kupio je zemlju od firme koja je otišla u stečaj, a Ramosov posao je doživio skok osnivanjem Albise, preko koje je investirao u šoping centar u Espartinasu.

Zahvaljujući dobiti od tog projekta, Ramos je nasledio oca na čelu velike firme sa sedištem u Madridu, a procenjuje se da "teži" 13 miliona evra.

Međutim, Serhio Ramos je najponosniji sa Jeguada SR4 koja je opisana rečima:

"Osnovana je ljubavlju osnivača Don Serđa Ramosa Garsije prema andaluzijskoj kulturi i tradiciji."

Kurir sport

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track