(VIDEO) BEŠIKTAŠ NE ODUSTAJE: Tošić i drugari ne žele da igraju revanš meč Kupa sa Fenerbahčeom
Foto: EPA Togla Bozoglu

ne stišava se

(VIDEO) BEŠIKTAŠ NE ODUSTAJE: Tošić i drugari ne žele da igraju revanš meč Kupa sa Fenerbahčeom

Fudbal -

Fudbalski klub Bešiktaš saopštio je danas da će ostati pri svojoj odluci da ne odigra revanš utakmicu polufinala Kupa protiv Fenerbahčea i u slučaju da njegova žalba Fudbalskom savezu bude odbijena.

Revanš utakmica polufinala Kupa izmedju Fenerbahčea i Bešiktaša prekinuta je 19. aprila u 57. minutu pri rezultatu 0:0 zbog incidenata. Navijači Fenerbahčea su sa tribine pogodili tvrdim predmetom u glavu trenera Bešiktaša Šenola Gunješa, koji se ubrzo srušio.

Posle toga je usledilo komešanje, policija je ušla u teren, a zatim i u tunel kako bi sprečila tuču, pošto su u tunel ušli i navijači. Ekipa Bešiktaša je otišla u svlačionicu, a posle pauze odlučeno je da se utakmica prekine.

Fudbalski savez Turske odlučio je da se meč nastavi 3. maja od 57. minuta, a Bešiktaš se žalio na tu odluku.

"Ako naša žalba bude odbijena, mi ćemo ostati pri odluci i nećemo igrati 3. maja", naveo je jedan od čelnika Bešiktaša.

Turski mediji preneli su da je predsednik Redžep Tajip Erdgan lično zvao predsednika Bešiktaša Fikreta Ormana i tražio od njega da se utakmica odigra, a uprava Bešiktaša navela je da su to "neosnovani navodi" i "laži".

Bešiktaš smatra da bi automatski trebalo da mu se pripiše pobeda, pošto je Fenerbahče odgovoran za incidente. Prema pravilima Saveza, ako Bešiktaš ne odigra meč, Fenerbahčeu će biti dodeljena pobeda.

Trener Bešiktaša, koji je posle incidenta proveo noć u bolnici i zaradio pet šavova, rekao je da odbija da se vrati na stadion Fenerbahčea i završi utakmicu.

Kurir sport/Beta

Foto: EPA Togla Bozoglu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track