PARTIZAN OSTAO BEZ VELIKOG DUŠANA TRBOJEVIĆA: Čovek koji je klubu podario veliki broj talenata preminuo u 66. godini
Foto: FK Partizan

Tuga u Humskoj

PARTIZAN OSTAO BEZ VELIKOG DUŠANA TRBOJEVIĆA: Čovek koji je klubu podario veliki broj talenata preminuo u 66. godini

Fudbal -

U Beogradu je danas u 66. godini preminuo Dušan Trbojević, nekadašnji fudbaler Partizana, trener u Omladinskoj školi i skaut koji je klubu podario mnogo talenata, među kojima su Stefana Babovića, Milana Smiljanića, braću Marinković, Adema Ljajića, Marka Šćepovića, Miloša Ostojića, Matiju Nastasića, Miralema Sulejmanija, Ivana Šaponjića..., koji su kasnije postali nosioci igre u prvom timu Partizana i mnogim evropskim klubovima.

"Čika Trba, kako su ga godinama zvali klinci iz Omladinske škole, svoj fudbalski put započeo je kao pionir u Partizanu davnog 17. oktobra 1966. godine i kroz staž u mlađim selekcijama osvajao je domaće i inostrane trofeje, a bio je i jedan od najboljih strelaca u mlađim kategorijama toga doba kao izraziti špic igrač (66 golova u jednoj sezoni).

Po završetku omladinskog staža potpisao je prvi profesionalni ugovor sa crno-belima 23. jula 1971. i odigrao 5 utakmica, da bi 1972. godine bio na pozajmici u Dinamu iz Vranja i kasnije u zlatnoj generaciji IMT-a.

Karijeru sportskog radnika započeo je po završetku igračke karijerer u Omladinskoj školi Partizana, gde je na poziv Vladice Kovačevića i Nedeljka Kostića najpre godinama radio kao trener nekoliko izuzetnih selekcija (1986 i 1991), da bi klub procenio da na mestu skauta može najviše da pruži i postavnjljen za skauta, što se pokazalo ispravnim potezom i donelo klubu veliki broj vrhunskih igrača.

Trbo, počivaj u miru, neka te čuvaju anđeli i večna ti slava i hvala."

Vreme i mesto sahrane preminulog biće naknadno objavljeni.

Kurir sport

Foto: FK Partizan

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo ko čeka Zvezdu i Partizan u kvalifikacijama za Ligu šsmpiona i Ligu Evrope? (KURIR SOIRT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track