MILAN BORJAN: Evropo, računaj na nas!
Foto: Profimedia

Crvena zvezda u utorak domaćin spartaksu

MILAN BORJAN: Evropo, računaj na nas!

Fudbal -

Kao i prošle godine, tako i ove, Milan Borjan je najbolji Zvezdin pojedinac na evropskom putu Crvene zvezde. Ruku na srce, sezona je tek počela, a posle 0:0 u Letoniji sutra (20.30) se na "Marakani" igra revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ne bih isticao sebe u prvi plan. Ipak je fudbal koletkivni sport. I odbrana je zaslužna što nismo primili gol od Spartaksa", skromaj je, kao i uvek, Milan Borjan.

foto: EPA/Srdjan Suki

Zvezda nije iskoristila ulogu favorita na gostovanju u Rigi, ali iskusni golman uverava da je samo pitanje rezultata kojim će Zvezda proći u drugo kolo.

"Igramo na našem stadionu, pred našim Delijama, gde se pobednik na ovakvim utakmicama ne dovodi u pitanje. To ne znači da već možemo da slavimo plasman u drugo kolo. Naprotiv, moramo biti oprezni i da ulogu favorita potvrdimo na terenu", jasan je čuvar mreže crveno-belih.

antrfile Karte u prodaji Sever 500 dinara

Sezona je godišnjih odmora, pa s toga se ne očekuje puna "Marakana" na otvaranju sezone u Beogradu, a Crvena zvezda podseća da su karte u prodaji po ceni od 500 dinara (sever), 800 (istok) i 1.000 dinara (zapad). Za ovaj meč važiće i sezonske ulaznice.

Remi sa Spartaksom na otvaranju sezone ne plaši nikog na "Marakani", pa ni Borjana.

"Jesmo sačuvali kostur tima, ali imamo i dosta novih igrača, pa je potrebno da se uigramo. Ne sumnjam da ćemo iz meča u meč biti sve bolji. Naša obaveza nije samo da pobedimo Spartaks, već i da doguramo što dalje na evropskoj sceni", istakao je kanadski reprezentativac.

Goran Anđelković

FOTO: Profimedia

Kvalifikacije 1. kolo

UTORAK HJK - Vikingur 18.00 Valeta - Kukeši 18.00 APOEL - Suduva 19:00 Hapoel B - Flora 19.00 Malme - Driza 20.00 TNS - Škendija 20.15 Vidi - Dudelanž 20.30 C. zvezda - Spartaks 20.30 Krusaders - Ludogorec 21.00 Legija - Kork siti 19.00 SREDA Karabag - Olimpija 19.00 Tiraspol - Torpedo 19.00 Zrinjski - Trnava 19.45 Rozenborg - Valur 20.00 Sutjeska - Astana 20.45 Seltik - Alaškert 20.45

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track