BEN JEDVA ČEKA REVANŠ: Navijači nas vode do pobede
Foto: Crvena zvezda

ushićen

BEN JEDVA ČEKA REVANŠ: Navijači nas vode do pobede

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben rekao je danas da je njegova ekipa svesna da će u revanš utakmici protiv Spartaksa morati da se pokaže u boljem svetlu i da iskoristi prilike koje stvori.

"Imali smo svoje šanse na prvom meču protiv Spartaksa i svesni smo da ćemo u revanšu morati da se pokažemo u boljem svetlu i da iskoristimo prilike koje stvorimo", rekao je Ben za klupski sajt.

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su nerešeno bez golova sa Spartaks Jurmalom u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš je na programu u utorak od 20.30 na stadionu "Rajko Mitić". Zvezda je u prvom meču, odigranom u Rigi, imala inicijativu, ali ne i velike prilike. Najbolje šanse imao je upravo Ben. "Znamo da u ovakvoj vrsti utakmica moramo da postignemo pogodak. Žao mi je što nisam iskoristio priliku u Rigi da zatresem mrežu golmana Spartaksa, imao sam jako dobru priliku, kao i nekoliko mojih saigrača. To je fudbal, daćemo sve od sebe da u revanšu budemo bolji", rekao je Ben.

Zvezdin krilni napadač je naveo da veruje da će se na revanš meču isplatiti naporan rad koji je prethodio početku sezone. "U pripremnom periodu smo odlično radili i pobedjivali smo jake protivnike na prijateljskim mečevima. Znači nam za samopouzdanje mnogo to što smo pobedili na svih šest mečeva u tom periodu, ali takmičarske utakmice su mnogo teže. Znamo da neće biti lako u utorak, znamo da moramo da damo sve od sebe kako bismo pobedili. Za nas je najbolje da se držimo zajedno, podržavamo jedni druge i kada u takvom raspoloženju izadjemo na teren uopšte ne sumnjam u pobedu", rekao je on.

Ben je istakao da ne očekuje drugačiju utakmicu u odnosu onu u Rigi. "Oni će doći ovde s ciljem da ne prime gol i da pokušaju da nas ugroze iz kontranapada. Ne očekujem mnogo drugačiju utakmicu što se tiče našeg protivnika od onog što smo videli u Letoniji. Naša prednost je što se sada igra u Beogradu, na našem terenu koji odlično poznajemo i koji je veći i bolji za igru", rekao je Ben.

Ben je, na kraju, pozvao navijače da u utorak dodju na stadion u što većem broju. "Navijači imaju veliki udeo u svakoj našoj pobedi, oni su nam zaista jako važni. Prošle sezone su nas nosili do proleća u Evropi i do šampionske titule. Pozvao bih ovom prilikom sve naše pristalice da dodju da nas podrže u prvom meču na Marakani u novoj sezoni, s njima uvek možemo do pobede", poručio je Ben.

Kurir sport

Foto: Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track