BIVŠI NAPADAČ PARTIZANA REŠETA MREŽE: Nikola Đurđić strelac u pobedi Hamarbija
Foto: FK Hamarbi

Srpski centarfor nastavio golgeterski niz u pobedi Hamarbija protiv Treleborga

BIVŠI NAPADAČ PARTIZANA REŠETA MREŽE: Nikola Đurđić strelac u pobedi Hamarbija

Fudbal -

Srpski centarfor Nikola Đurđić ima fantastičnu sezonu u dresu Hamarbija. On je na gostovanju u Treleborgu protiv istoimenog tima bio precizan u trijumfu svog Hamarbija sa 3:1 (2:0).

Gosti su do vođstva stigli u 28. minutu preko Serža Martinsona-Engualija, da bi dva minuta kasnije Nikola Đurđić zatresao mrežu golmana Marka Johansona. Jedini pogodak, Treleborg je postigao u 55. minutu, a strelac je bio Deniz Humet. Konačan rezultat postavio je Muamer Tanković u 72. minutu.

Đurđić je tako stigao do već devetog pogotka ove sezone na četrnaest odigranih mečeva, pa je izbio na čelo liste strelaca švedskog šampionata gde se izjednačio sa Turajem i Guereirom. Đurđić je prošle nedelje bio precizan dva puta protiv Dalkurda. Dva gola dao je svom bivšem klubu Malmeu i Hekenu, a po jedan Erebru i Sundsvalu.

Hamarbi trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli švedskog šampionata sa 33 boda, tri manje od vodećeg AIK-a, koji ima utakmicu više. Hamarbi je i dalje najefikasniji tim prvenstva sa 33 gola na 15 mečeva.

Hamarbi i Treleborg će se ponovo sastati u nedelju, 5. avgusta od 19 časova na Tele2 Areni u Stokholmu u okviru 16. kola švedskog fudbalskog šampionata.

Kurir sport

Foto: FK Hamarbi

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track