MLADEN KRSTAJIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE MUNDIJALA: Istina je, spremao se puč u reprezentaciji (KURIR TV)
Foto: Foto: Starsport©

Selektor Orlova pred medijima

MLADEN KRSTAJIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE MUNDIJALA: Istina je, spremao se puč u reprezentaciji (KURIR TV)

Fudbal -

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić pojavio se prvi put pred novinarima nakon učešća nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

1 / 5 Foto: Foto: Starsport©

Krstajić je, u društvu sportskog direktora Darka Kovačevića i kapitena Aleksandra Kolarova, u Kući fudbala u Staroj Pazovi govorio o spisku reprezentacije za predstojeću Ligu nacija.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da "niko nije precrtan za sva vremena" i potvrdio tvrdnju Milana Obradovića da je Luka Milivojević pokušao da izazove puč tokom Svetskog prvenstva.

"Igrači koji nisu pozvani, ne znači da su precrtani i skinuti sa spiska za sva vremena. To je odluka stručnog štaba, da ukažemo šansu pozvanim igračima da dokažu kvalitet", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Posebnu pažnju izazvalo je nepozivanje Luke Milivojevića, koji je doveo u pitanje odluke Krstajića na Svetskom prvenstvu.

Član stručnog štaba Milan Obradović nedavno je izjavio da se spremao puč tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, a Krstajić je stao iza njegovih reči.

"Prijatelji smo dugi niz godina, znam ga kao igrača i čoveka, bili smo i cimeri. Što se tiče njegovih izjava, to je činjenica i mogu da stanem iza toga što je rekao", kazao je Krstajić, ali je izbegao da odgovori šta se tačno desilo u Rusiji.

Selektor je rekao da Srbija može bez svakog, osim bez Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića i Dušana Tadića.

"Svaki igrač je podjednako bitan izuzev kapitena Kolarova, Matića koji je neprikosnoven, Tadić na svojoj poziciji. To su tri igrača bez kojih Srbija ne može. Bez ostalih može. Ne mogu ja da zabranjujem i dajem zeleno ili crveno svetlo da li će da daje neke izjave", rekao je Krstajić.

Dodao je da mu nije jasno zbog čega je Milivojević mnogo vremena posle svetskog šampionata izašao u javnost sa kritikama.

"Fudbal sam profesionalno igrao 20 godina. Bilo je situacija da sam se slagao i da nisam sa selektorima. Moje je vaspitanje da neke stvari nisam govorio u javnosti jer poštujem tim i mesto gde radim, a to se odnosi na ekipu i stručni štab. Nikome ne mogu da zabranim da kaže ono što misli. Mislim da sam bio jasan. Ako neko ima nešto protiv mog rada, onda kao džentlmen izadje posle svetskog prvenstva. Nisam sujetan, dve nedelje pre objave spiska sam znao koga ću da zovem i ništa nije promenjeno. Pozvani su igrači za koje mislim da treba da budu na spisku. Stojimo iza toga i odgovaramo", rekao je Krstajić.

Upitan da li je imao žestok sukob sa Milivojevićem posle utakmice sa Brazilom i da li zbog toga nije pozvan, Krstajić je rekao: "Niko nije precrtan, ovo je spisak za ove dve utakmice".

Nije pozvan, izmedju ostalih, ni Vladimir Stojković.

"Stojkovića je suvišno komentarisati jer se radi o vrhunskom momku i velikom profesionalcu. Stojke je svestan da je mnogo dao Srbiji i Srbija njemu. Nemam nikakav nesporazum sa njim. Ove utakmice su prilika da mladji golmani pokažu kvalitet", kazao je selektor.

Krstajić je kazao da se "traži nešto što nema veze sa životom" i da su u Rusiji uslovi bili idealni, a atmosfera "dobra".

"Neke stvari koje su se dešavale pred kraj svetskog prvenstva su sasvim normalne. Osećam da imate neku ideju da isprovocirate nešto. Nema veze s tim, treba da se okrenemo Litvaniji", kazao je Krstajić.

Srbiju očekuje takmičenje u novoformiranoj Ligi nacija, a Krstajić je naveo da želi da pruži šansu mladjim igračima, uglavnom iz generacije koja je postala šampion sveta na Novom Zelandu.

"Liga nacija je novo takmičenje u kalendaru i imali smo ideju da napravimo širu grupu igrača koja će da igra ovih šest utakmica, da isprobamo mladje koji su zaslužili dres reprezentacije Srbije. Mislim na zlatne 'orliće' sa Novog Zelanda", rekao je selektor.

Krstajić je kazao da očekuje bržu i tečniju igru, da ekipa bude kompaktnija i da ispravi loše stvari sa Svetskog prvenstva.

Mladen Krstajić je naveo da nikad nije bežao od javnosti i da je konferencija za novinare planirana za danas jer je kratak period do od objave spiska 22. avgusta.

Kurir sport

Foto: Starsport©

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track