ITALIJANI STRAHUJU OD ARKANOVE VOJSKE! Napolitanci SE SMRZLI pred dolazak u Beograd na megdan Zvezdi!
Foto: Starsport©

Ministar morao da ih smiruje

ITALIJANI STRAHUJU OD ARKANOVE VOJSKE! Napolitanci SE SMRZLI pred dolazak u Beograd na megdan Zvezdi!

Fudbal -

Mediji iz Napulja strahuju za bezbednost u Beogradu pred meč Lige šampiona između fudbalera Crvene zvezde i Napolija u utorak.

Tako lokalni "Il Napoli" ističe da postoji zabrinutost zbog gostovanja navijačima koji su među "najnasilnijim u Evropi", u prošlosti povezani i sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Međutim, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić uvereva Napolitance da će biti dočekani na najbolji mogući način i bez ijednog incidenta.

"Arkan i njegova vojska su priče iz prošlosti. Ko dođe u Beograd biće lepo dočekan, skoro cela zemlja je uzbuđena jer Crvena zvezda ima tri miliona navijača u Srbiji. Postoji želja da se pošalje sportska poruka UEFA i celoj Evropi, siguran sam da sve proći u miru i sigurnosti", rekao je Udovičić.

Udovičića su iz Napulja podsetili da je Zvezdi zabranjeno da organizovano vodi navijača na naredna dva gostovanja za Liverpul i Pariz, a ministar uverava da su gosti dobrodošli u Beograd.

"Navijači Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula lako mogu da dođu u Srbiji, nikakvih problema neće biti. Crvena zvezda i njegovi navijači stavili su sport iznad svega. Bilo je problema sa ograničenim delom pristalica zbog transparenata, a ne za dela nasilja. Ovo je tema koja se tiče ne samo srpskih navijača, već i italijanskih, engleskih, holandskih i drugih".

Prema njegovim rečima svi se ponosno pripremaju za velike utakmice Crvene zvezde sa Napolijem, Liverpulom i Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona.

"Prošlo je 27 godina otkad Zvezda nije igrala u elitnom takmičenju. Pred nama je autentična sportska manifestacija, već su rasprodate karte za sve tri utakmice. Toliko je interesovanje da bi stadion od 200.000 mesta bio dovoljan", završio je ministar Udovičih, nekadašnji vaterpolista Posilipa iz Napulja.

Utakmica između Crvene zvezde i Napolija igra se sledećeg utorka na stadionu "Rajko Mitić".

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track