SVETSKI SKANDAL! PROCURELA TAJNA DOKUMENTA O FUDBALSKOJ PREVARI: Otkrivene malverzacije u PSŽ! Umešan i predsednik FIFA Đani Infantino!
Foto: EPA/YOAN VALAT

šok

SVETSKI SKANDAL! PROCURELA TAJNA DOKUMENTA O FUDBALSKOJ PREVARI: Otkrivene malverzacije u PSŽ! Umešan i predsednik FIFA Đani Infantino!

Fudbal -

Procureli su dokumenti koji dokazuju da su Mančester siti i PSŽ svojevremeno uspeli da izbegnu kaznu za nepoštovanje finansijskog fer-pleja, piše ''Špigl.''

Prema navodinam ''Špigla'' sve je uspelo da prođe zahvaljujući prvom čoveku FIFA Đaniju Infantinu i nekadašnjem predsedniku UEFA Mišelu Platiniju.

Navodno je procurelo 70 miliona stranica dokumenata o mračnim stranama fudbala!

UEFA je 2010. godine uvela finansijski fer-plej kako bi sprečila bogate klubove da besumično troše novac, pa su ih tako i ograničili koliko bi smeli da imaju manjak.

Mnogi su se pitali kako je bilo moguće da PSŽ troši toliko novca, a da za to ne snosi nikakve posledilce. Otkriveno je da im je u tome pomagao prvi čovek UEFA Đani Infantino koji se nekoliko puta sastao sa ljudima iz ovog kluba i tajno im prikazivao knjige ove federacije.

Oni su sklapali dogovore sa UEFA kako ne bi snosili sankcije, tako što su potpisivali sponzorske ugovore i na taj način izbegavali finansijski fer-plej i ostajali u granicama normalnog, a novac se ipak vrteo u klubu.

U ovaj skandal umešan je i bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi koji je od katarskog Emira Tamina AL-Taija na sastanku 2010. godine zatražio da kupi PSŽ i lansira sportksi kanal u Francuskoj, a zauzvrat će reći MIšelu Platiniju da Kataru da domaćinstvo Mundijala 2022. godine.

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track