ZBOG MARKA MIŠKOVIĆA ODBIO POZIV SA TAJLANDA! Napredak ima novog potpredsednika!
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

novi izazov

ZBOG MARKA MIŠKOVIĆA ODBIO POZIV SA TAJLANDA! Napredak ima novog potpredsednika!

Fudbal -

Bojan Miladinović okačio kopačke o klin i umesto egzotike prihvatio se teškog posla u klubu iz Kruševca.

Od specijalnog izveštača iz Antalije - Aleksandra Radonića

Nekadašnji kapiten Napretka od ove zime je na novoj funkciji. Bojan Miladinović prihvatio je predlog prvog čoveka kluba Marka Miškovića i postao član uprave i to na mestu potpredsednika.

Malo je nedostajalo da ode na Tajland. Trenutno je sa ekipom na pripremama u Antaliji i sa trenerom Miloradom Kosanovićem čini sve, da ekipa posle odlaska dvojice najboljih igrača Miloša Vulića i Alekse Vukanovića u Crvenu zvezdu što spremnije dočeka nastavak prvenstva. A, ambicije su plasman u plej-of i borba za mesto u Evropi.

- U dogovoru sa predsednikom Markom Miškovićem odlučio sam da je najbolje u ovom trenutku da dobijem funkciju u klubu. Ukazana mi je velika čast, a ja sam se odmah posvetio pitanjima sportskog sektora - počeo je razgovor za Kurir Bojan Miladinović i nastavio:

- Moj zadatak biće da pomognem stručnom štabu, predsedniku i sportskom direktoru kao i omladinskoj školi u rešavanju svih problema. Cilj je da podignemo Napredak na veći nivo, posebno u mlađim kategorijama.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Bojan Miladinović posebno apostrofira odnos sa Markom Miškovićem, prvim čovekom kluba, koji je najzaslužniji što Napredak poslednjih godina ima važnu ulogu u srpskom fudbalu.

- Moj odnos sa Markom je perfektan! Ima poverenje u mene, a o njemu kao fudbalskom radniku imam visoko mišljenje. Bilo bi dobro za srpski fudbal da ima više ljudi kao što je Marko. Vredan, častan, pošten, siguran u sebe i čovek koji tačno zna šta hoće! Veliki respekt!

Napredak je ostao bez dvojice najboljih i ključnih igrača Alekse Vukanovića i Miloša Vulića koji su otišli u Crvenu zvezdu.

- Prvi cilj nam je da se naĆemo u plej-ofu, a kad to ostvarimo težićemo ka nečemu više, a to su prva četiri mesta, kao i da što dalje doguramo u kupu. Vukanović je na polusezoni bio najbolji strelac Superlige što dovoljno govori o njemu. Mislim da je za njega odlazak u Zvezdu pravi potez i veliki iskorak u karijeri. Vulić je Napretkovo dete! Odličan igrač i veliki potencijal. Želim obojici sve najbolje u Crvenoj zvezdi. Čelnici kluba s Marakane nisu pogrešili što su ih angažovali.

Ogromna želja svih u klubu je da Napredak izbori plasman koji vodi u Evropu.

- Mislim da je Napredak kao klub zaslužio da igra Evropu, ali ne pitamo se samo mi, ima tu još dosta dobrih ekipa. Za Kruševac bi to značilo mnogo! Još pamtim sezonu 1999-2000 kada je Napredak igrao kvalifikacije za Kup UEFA!

Pun stadion, navijači radosni! Glavna tema u gradu je bio Napredak! Bilo bi lepo da se to ponovi posle skor dve decenije.

Malo je nedostajalo da ove zime Bojan Miladinović završi na Tajlandu.

- Imao sam primamljivu ponudu sa Tajlanda, ali nijednog trenutka se nisam dvoumio kada mi je predsednik Mišković ponudio funkciju u klubu. Napredak je moj klub, ima posebno mesto u mom srcu - objasnio je Miladinović.

Zanimljiv posao Radio i kao menadžer

Bojan Miladinović je poslednjih godina radio i kao menadžer.

- Posao menadžera je baš lep i primamljiv, važni su kontakti. Imao sam sreću da sam igrao u Uzbekistanu i Maleziji, gde sam stekao veliko poverenje i poštovanje. Prošle godine sam posredovao u transferu Igora Zonjića iz Rada u Terenganu iz Malezije. U isti klub odveo sam i Sanjara Šahmedova iz uzbekistanske Lokomotive.

Pre pet godina Izminiran povratak u Zvezdu

Bojan Miladinović bio je nadomak Crvene zvezde pre pet sezona, u kojoj je igrao 2004. godine.

- Godine 2014. dobio sam poziv od gospodina Dragana Džajića, da po drugi put potpišem za Zvezdu. Kasnije su se izdešavale neke stvari koje ni ja ne razumem i samo znam da je meni i mojoj porodici mnogo bilo žao što do saradnje nije došlo.

Porodica Sinovi tatinim stopama

Bojan Miladinović je u srećnom braku sa Natalijom, sa kojom ima dvojicu sinova, Lazara i Luku.

- Obojica su krenuli očevim stopama. Treniraju fudbal i imaju talenta da nadmaše tatu. Molim se za njih! Supruga Natalija je glavni organizator u porodici, ona je ta koja nas pokreće.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track