BEZ GOLOVA PRVI PUT POSLE 28 GODINA: Prazne puške u najvećem derbiju Engleske! Junajted i dalje neporažen sa Solskjerom, Liverpul se vratio na prvo mesto
Foto: AP

PREMIJER LIGA

BEZ GOLOVA PRVI PUT POSLE 28 GODINA: Prazne puške u najvećem derbiju Engleske! Junajted i dalje neporažen sa Solskjerom, Liverpul se vratio na prvo mesto

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula odigrali su danas nerešeno 0:0, u utakmici 27. kola Premijer lige.

Liverpul nije napravio ozbiljnu šansu na Old Trafordu, ali je i pored toga bodom preuzeo prvo mesto na tabeli. Ekipa Jirgena Klopa ima 66 bodova, a Mančester siti ima bod manje.

Junajted je imao manje loptu u posedu, ali je imao šanse. Golman Liveprula Alison dobro je zaustavio Džesija Lingarda u završnici prvog poluvremena, a posle toga bio je uspešniji i od Romelua Lukakua.

To je prva utakmica Junajteda i Liverpula na Old Trafordu bez golova od 1991. godine.

Trener Junajteda Ole Gunar Solskjer je već u prvom poluvremenu morao da napravi tri izmene, pošto su se povredili Ander Erera, Huan Mata i Lingard, dok je na drugoj strani iz igre zbog povrede izašao Roberto Firmino.

Inače, Norvežanin nije mogao da računa na Nemanju Matića, koji se povredio na poslednjem treningu pre ove utakmice.

Mančester junajted je nastavio niz bez poraza u ligi otkako je Solskjer preuzeo tim i zauzima peto mesto na tabeli sa 52 boda. Junajted ima bod manje od četvrtoplasiranog Arsenala, koji je danas pobedio Sautempton sa 2:0.

Golove u Londonu postigli su Aleksandar Lakazet u šestom i Henrih Mhitarjan u 17. minutu.

Arsenal se drugom uzastopnom pobedom vratio medju prve četiri ekipe u Premijer ligi.

Sautempton je pretrpeo drugi uzastopni poraz, ukupno 13. u prvenstvu i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 24 boda. Bod više ima Kardif koji je prvi iznad crte.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track