BORJAN U DRUŠTVU DŽAJE, PIKSIJA, PIŽONA, DEJE I VIDIĆA Crvena zvezda izabrala najboljeg
Foto: www.sd-crvenazvezda.net

svaka čast majstore

BORJAN U DRUŠTVU DŽAJE, PIKSIJA, PIŽONA, DEJE I VIDIĆA Crvena zvezda izabrala najboljeg

Fudbal -

Čuvar mreže crveno-belih proglašen za najboljeg sportistu Sportskog društva. Pre njega je laskavu nagradu dobilo samo devetorica fudbalera.

Milan Borjan proglašen je za najboljeg sportistu Sportskog društva Crvena zvezda u 2018. godini. Golman crveno-belih bio je ključni igrač crveno-belih prošle godine u pohodu ka Ligi šampiona, a godinu dana ranije i Ligi Evrope.

Posle grupne faze elitnog klupskog fudbalskog takmičenja od strane UEFA proglašen je za najuspešnijeg golmana Lige šampiona. Shodno tome, sasvim je normalan sled da je izabran i za najboljeg muškog sportistu u crveno-beloj porodici.

foto: www.sd-crvenazvezda.net

- Neverovatan osećaj! Ovo mi mnogo znači. Hvala Sportskom društvu na ovakvom priznanju. Ovo se retko dobija i čast mi je što sam nagrađen - rekao je Milan Borjan za Kurir.

Nije veliki broj fudbalera dobijao priznanje od matičnog Sportskog društva. Malo je odabranih, samo njih devetorica, tako da je Milan Borjan deseti po redu od fudbalera koji je nagrađen. Legendarni Dragan Džajić je tu nagradu dobijao pet puta, a pored njega laureati su bili Dragan Stojković Piksi (3), Vladimir Petrović Pižon (2), Dejan Savićević, Ilija Ivić, Goran Bunjevčević, Nemanja Vidić, Marko Pantelić, Nikola Žigić. Čak 13 godina fudbalski klub je čekao da jedan njihov član bude najbolji ispred Sportskog društva Crvena zvezda.

- Drago mi je da sam ušao u krug takvih velikana! Pokazalo se da ovi rezultati koje smo postizali unazad dve godine imaju velikog odjeka u zvezdaškoj porodici i javnosti. Ovaj pehar pripada mojoj ekipi, jer bez njih, ja sigurno ne bih bio ovde. Hvala im na ovom trofeju.

foto: www.sd-crvenazvezda.net

Milan Borjan je posle primanja nagrade bio okružen velikim brojem mališana. Strpljivo se slikao sa svakim detetom, davao autograme. - Fenomenalan osećaj! Mnogo lepo! Drago mi je da me deca ovoliko vole. I ako Bog da, da me vide kao uzora u budućnosti.

Na proteklom 159. večitom derbiju Milan Borjan je doživeo povredu, kada ga je nagazio fudbaler Partizana Nebojša Kosović. - Sve je u redu! Samo je natekao je zglob. Treniraću, pa ćemo videti posle toga hoću li biti spreman za sredu i utakmicu protiv Mladosti u Lučanima.

Na kraju, Milan Borjan imao je i poruku za sportiste iz cele zvezdaške porodice. - Želim Zvezdi sve najbolje. Da nastavimo ovako u svim sportovima. I pre svega, zdravlja svim sportistima. Da se što češće ovako okupljamo - jasan je Milan Borjan.

foto: www.sd-crvenazvezda.net

Pored Milana Borjana iz fudbalske sekcije nagrade u Sportskom društvu Crvena zvezda za 2018. godinu primili su i Vladan Milojević kao najbolji trener, Dejan Joveljić kao najbolji mladi fudbaler, te Zvezdan Terzić u ime fudbalskog kluba koji je proglašen za najuspešniji iz porodice koja broji 30 kolektiva.

Najupečatljiviji momenat

Krasnodar za sva vremena

Milan Borjan je istakao i najupečatljiviji momenat u Crvenoj zvezdi, za koju brani od leta 2017. godine. - Izdvojio bih utakmicu sa Krasnodarom! Nekako ta atmosfera, energija, ljudi, želja da se posle toliko godina uđe u Ligu Evrope... To je nezaboravno - ocenio je Borjan.

Kurir sport/A. Radonić

Foto: www.sd-crvenazvezda.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track