ZVEZDINA REKAPITULACIJA PRED PLEJ-OF: Evo ko je najefikasniji igrač crveno-belih, ko je najviše bio na terenu i protiv koga je ostvarena najubedljivija pobeda!
Foto: Starsport©

superliga kroz brojke

ZVEZDINA REKAPITULACIJA PRED PLEJ-OF: Evo ko je najefikasniji igrač crveno-belih, ko je najviše bio na terenu i protiv koga je ostvarena najubedljivija pobeda!

Fudbal -

Crvena zvezda je na impresivan način završila prvi deo prvenstva i podelu bodova dočekala kao lider uoči plej-ofa Superlige.

Na putu do 84 boda, šampion Srbije je ostvario 27 pobeda i tri remija.

Izabranici Vladana Milojevića nisu osvojili ceo plen samo u večitim derbijima i na gostovanju Radničkom iz Niša. Impresivan učinak od 93,3% osvojenih bodova dodatno ukrašava 80 postignutih golova zahvaljujući kojima su crveno-beli najefikasniji tim u prvenstvu.

Najznačajniji dopirinos na putu do 80 pogodaka dao je El Fardu Ben koji je 13 lopti poslao u mreže rivala, a prate ga Boaći sa 11 i Pavkov sa 10 golova. Najubedljiviju pobedu Zvezda je zabeležila protiv Radnika iz Surdulice (6:0), a više od tri gola postizala je protiv Vojvodine (4:1 i 4:0), Zemuna (4:0) i Proletera (4:0).

U strelce se upisao 21 igrač, a jednako impresivan je i učinak šampiona Srbije u defanzivi jer je Crvena zvezda tim sa najmanje primljenih golova. Borjana i Popovića rivali su savladali ukupno 16 puta. Popović je čuvao mrežu na osam susreta i primio tri gola, dok je Borjan na 22 meča kapitulirao 13 puta.

Upravo Borjan je fudbaler sa najviše minuta provedenih na terenu. Čuvar mreže, zabeležio je 1946 minuta, 220 više od Dušana Jovančića, a prate ih Filip Stojković (1532), Srđan Babić (1530) i Veljko Simić (1526). Zanimljivo, iako je otišao tokom zimske pauze, Miloš Degenek je treći igrač po minutaži sa 1736 minuta.

Borjan, Jovančić i Simić su i igrači sa najviše odigranih utakmica (po 22), dok su Dejan Joveljić i Goran Čaušić sa po sedam ulazaka sa klupe bili najčešći džokeri Vladana Milojevića. Priliku da bar minut provedu na terenu u crveno-belom dresu imala su 34 igrača.

Koliki značaj za šampiona Srbije ima domaći teren i podrška zvezdaša, najbolje oslikava učinak na domaćem terenu gde je lider Superlige osvojio 43 od mogućih 45 bodova uz gol razliku 44:6. Na gostujućim terenima crveno-beli su osvojili dva boda manje uz 36 postignutih i 10 primljenih golova.

Kad se podvuče crta, Crvena zvezda plej-of dočekuje uz impresivne brojke i sjajnih 30 kola posle kojih je zasluženo na prvom mestu.

Kurir sport

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track