NAJVEĆA NOĆNA MORA BARSELONE: Alison Beker! Kad god ga sretne, Mesi počne da plače! (VIDEO)
Foto: EPA/PETER POWELL

OPRAVDAO SVAKI OD 72,5 MILIONA EVRA

NAJVEĆA NOĆNA MORA BARSELONE: Alison Beker! Kad god ga sretne, Mesi počne da plače! (VIDEO)

Fudbal -

Alison Beker - najveća noćna mora Barselone! Da biste stali na put Lionelu Mesiju i saigračima, ne treba vam čudo, nego golman reprezentacije Brazila!

Barselona je i prošle i ove sezone eliminisana iz Lige šampiona posle pobeda na "Nou Kampu" od tri gola razlike.

Prošle godine u četvrtfinalu je savladala Romu 4:1, pa je na "Olimpiku" izgubila 0:3, a sada je posle 3:0 kod kuće, na "Enfildu" pukla čak 0:4!

Zajednički imenitelj za oba ta posrtanja velikana sa "Nou Kampa" je Alison Beker!

foto: Profimedia

Brazilac je do prošlog leta branio gol Rome, a sada je poslednja prepreka za Liverpulove rivale.

Pre godinu dana je u Rimu fudbalerima Ernesta Valverdea tri puta sprečio da postignu gol, kada su već svi loptu videli u njegovoj mreži, i utabao put "vučici" do polufinala.

I sinoć je bio koban za Mesija i drugove. Iako su u prvi plan iskočili dvostruki strelci Origi i Vajnaldum, Alison Beker je bez dileme heroj Liverpula. Jer, da nije odbranio sve što jeste, čudo na "Enfildu" se ne bi dogodilo. Brazilac je ponovo naterao suze na oči Lionela Mesija.

Kritikovan je Jirgen Klop što je golmana platio čak 72,5 miliona evra, umesto da za te pare pojača neke druge linije tima. Nemac je Alisona Bekera učinio u tom trenutku najskupljim čuvarem mreže sveta (kasnije ga prestigao Kepa pri prelasku u Čelsi), ali je Brazilac već sada isplatio svaki evro uložen u njega. Bila je to sjajna investicija...

Liverpul je prošle sezone igrao u finalu Lige šampiona, sada je ponovio taj uspeh. Pre godinu dana isključivi krivac za poraz od Real Madrida (1:3) bio je nemački golman Loris Karijus. Na "Vandi Metropolitano" 1. juna crvene će "čuvati" Alison Beker, trenutno možda i najbolji golman planete, a možda i ključni faktor za (šestu) titulu prvaka Evrope...

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/PETER POWELL)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track