BUNJI U ČAST: Prijatelji igraju za Gorana
Foto: Marina Lopičić

u znak sećanja

BUNJI U ČAST: Prijatelji igraju za Gorana

Fudbal -

Porodica, prijatelji i FSS organizuju 21. maja u Staroj Pazovi utakmicu kao znak sećanja na bivšeg direktora Saveza

Godina je prošla od odlaska Gorana Bunjevčevića sa životne scene. Porodica, prijatelji i Fudbalski savez Srbije organizovaće odigravanje memorijalne utakmice 21. maja na stadionu u SC "Stara Pazova", sa željom da se sačuvaju lepe uspomene na tragično preminulog sportskog direktora nacionalne fudbalske kuće, bivšeg reprezentativca i prvotimca Crvene zvezde, jer je popularni Bunja zaslužio to svojom marljivošću, posvećenosti igri, reprezentaciji, napretku fudbala u zemlji.

Njegov brat Mirko za Kurir najavljuje meč u kojem će se sastati saigrači iz perioda igranja u Crvenoj zvezdi protiv saigrača iz reprezentacije, uz goste iz Totenhema i javnog života Srbije.

- Godinu dana je već prošlo kako sa nama nije Goran. Porodica i Savez odlučili su da naprave memorijal njemu posvećen, pa će ove godine to biti meč njegovih saigrača iz reprezentacije i Crvene zvezde, a naredne godine možda dobije drugačiji oblik takmičenja - rekao je Bunjevčević i dodao:

- Zaigraće reprezentativci iz generacije kojoj je pripadao Goran. To su Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Savo Milošević, Mateja Kežman, Saša Ilić, Vlada Ivić... Dugačak je spisak prijatelja i saigrača, uglavnom su svi potvrdili svoj dolazak. Iz Totenhema se čeka potvrda za Robija Kina i Tedija Šeringema.

Crveno-bele će sa klupe voditi tandem Muslin - Filipović, dok će selekciju predstavljati duet Tumbaković - Milojević.

- Tim Zvezde činiće Nenad Lalatović, Deki Stanković bi mogao da odigra po poluvreme za obe ekipe, Milivoje Vitakić, Mihajlo Pjanović, Branko Bošković, Goran Drulić, Miodrag Pantelić, Vinko Marinović, Zoran Njeguš, s tim što će za tim prijatelja da nastupe i četiri Goranova drugara: Aco Pejović, Boban Rajević, možda Peđa Danilović uđe pred kraj. Trener Zvezdine generacije biće Slavoljub Muslin i Zoran Filipović, dok će drugu ekipu predvoditi Ljubiša Tumbaković i Vladan Milojević.

Oni će igrati za Gorana:

Dejan Savićević

Predrag Mijatović

Dejan Stanković

Nemanja Vidić

Ivica Dragutinović

Mateja Kežman

Saša Ilić

Sportski čovek: Dao je celog sebe fudbalu

Da je danas Goran živ, bilo bi mnogo toga u fudbalu što bi ga činilo srećnim.

- Nadam da će se okupiti dosta Bunjinih prijatelja i da ćemo se zajedno prisetiti trenutaka koje smo proveli s njim. On je to zaslužio, davao je celog sebe fudbalu, mislim da je Srbija izgubila jednog velikog sportskog radnika. Bio bi veoma srećan da je doživeo sve što se ove godine dešavalo oko reprezentacije i njegovih bivših klubova. Nacionalni tim je odlično igrao u Ligi nacija, a dobro je startovao i u kvalifikacijama. Zvezda je napravila istorijski uspeh plasmanom u Ligu šampiona, a Totenhem će igrati u finalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track