ŠOK! MANČESTER SITI IZBACUJU IZ LIGE ŠAMPIONA! Ugledni Njujork Tajms donosi EKSKLUZIVU koja je do temelja UZDRMALA evropski fudal!
Foto: Reuters

uefa priterana uza zid

ŠOK! MANČESTER SITI IZBACUJU IZ LIGE ŠAMPIONA! Ugledni Njujork Tajms donosi EKSKLUZIVU koja je do temelja UZDRMALA evropski fudal!

Fudbal -

Mančester siti će zbog kršenja finansijskog fer-pleja biti eliminisan iz Lige šampiona - otkriva ugledni američki "Njujork tajms".

Samo dva dana nakon osvajanja druge uzastopne titule zabrinjavajuće vesti stigle su plavi deo Mančestera.

Engleske fudbalski vlasti i zvaničnici UEFA već mesecima unazad istražuju poslovanje Mančester sitija zbog sumnji da su prekršili mnoga pravila i regulative UEFA koje se tiču poslovanja i to ne samo kad su finansije u pitanju. Nakon poslednjeg sastanka u Nionu doneta je odluka da predsedavajući istražnog veća, nekadašnji premijer Belgije Iv Leterm, predloži suspenziju Mančester Sitija iz takmičenja UEFA na najmanje godinu dana!

Protiv Građana se vodi proces za nezakonito dovođenje mladih igrača

Njujork tajms dalje navodi da Mančester Siti očekuje velika pravna bitka, jer je dosije kluba prilično debeo. Protiv Građana se vodi i proces za nezakonito dovođenje mladih fudbalera.

U tekstu navode da se UEFA u slučaju Pari Sen Žermena jednom već ozbiljno "slupala" i da je poljuljala sopstveni kredibilitet. Neuspeh u nekoj sledećoj pravnoj bici koja bi trebalo da podrazumeva zaštitu pravilnika koji je sama postavila, značio bi i novi snažan udarac za Evropsku kuću fudbala. A sve bi došlo u vrlo nezgodnom momentu, kada ECA (European Club Association) vrši ozbiljan pritisak na UEFA oko promena sistema takmičenja i sve većeg upliva svojih ljudi u upravljačka tela. Jednostavno rečeno, mnogo nezgodan trenutak da se pokaže slabost.

Njujork tajms tvrdi da je to još jedan od razloga zbog kojih bi u Sitiju trebalo da drhte. Jer deuje da je UEFA sve ugroženija i nekome će morati da pokaže zube kako bi povratila status neprikosnovene gazdarice u evropskom fudbalu.

U prvom meču birmngemskih rivala Aston Vila je slavila sa 2:1, ali na Hotornsu nije slavila od 2008. Sada su kec i dvojka poravnati na kvoti 2,70. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Vest Bromvič Albion – Aston Vila.

Kurir sport/Mozzart

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track