istorija!

GRMELO I SEVALO NA OPROŠTAJU LEGENDARNOG KAPITENA OD HUMSKE: Saša Ilić rekao ZBOGOM fudbalu i Partizanu! (KURIR TV)

Fudbal -

Ekipa Partizana u poslednjem 37.kolu Super lige Srbije na svom stadionu savladala je goste iz Novog Sada, ekipu Proletera rezultatom 2:0 (1:0).

Strelci za Partizan bili su Danilo Pantić u 25. minutu i Rikardo Gomeš u 55.

Dugogodišnji kapiten fudbalskog kluba Partizan Saša Ilić odigrao je danas protiv Proletera poslednju utakmicu za crno-bele u domaćem šampionatu.

Godinama se sa tribina orila pesma: "Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan" i "Jedan je Ilić kapiten".

Tako je bilo i danas na utakmici protiv Proletera kada je 41-godišnji Ilić sa kapitenskom trakom oko ruke poslednji put izveo crno-bele fudbalere na teren stadiona u Humskoj.

On je teren napustio u 81. minutu uz velike ovacije sa tribina, pozdravljen od saigrača ali i igrača Proletera, iz vatromet iznad stadiona u Humskoj. Po jakoj kiši i velikom nevremenu Ilić je počasnim krugom oko stadiona na atletskoj stazi u pratnji sina pozdravio navijače i uputio se ka svlačionici.

Današnji meč bio je 875. na kome je Ilić nosio dres Partizana. On je za crno-bele postigao 240 golova i osvojio je 11 titula, kao i šest trofeja Kupa.

Uoči utakmice pušten je film u kome je govorio Ilić, ali i njegovi bivši saigrači i treneri.

Igrači obe ekipe su na teren izašli noseći na licu maske sa likom Saše Ilića, a članovi stručnog štaba i deca napravili su špalir. Svi, uključujući i sudije, nosili su majice sa Ilićevim likom, brojem 22 na ledjima i krunom. Ilić je zajedno sa suprugom i dvoje dece izašao iz tunela na teren, uz velike ovacije oko 15.000 navijača i pesmu: "Da volim crno-bele".

Apsolutno sve je bilo u znaku broja 22, pa je i cena ulaznice bila simbolična - 22 dinara.

1 / 6 Foto: Starsport

Utakmicu su gledali mnogi bivši igrači Partizana i treneri, medju kojima i Ljubiša Tumbaković, a košarkaše je predvodio kapiten Novica Veličković.

Partizan je u čast legendarnog kapitena iz upotrebe povukao dres sa brojem 22.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" protiv Crvene zvezde u finalu Kupa, a to bi mogla da bude poslednja utakmica Saše Ilića u karijeri.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

82. minut - Utakmicu napušta kapiten Saša Ilić. Umesto njega na teren ulazi Lazar Pavlović. Prilikom napuštanja terena Saša Ilić je dobio poklon od stučnog štaba gostiju, a posle čega se pozdravio sa svim učesnicima ovog meča. Usledio je i vatromet, a žena Tijana je čak zaplakala u zagrljaju svog supruga.

1 / 4 Foto: Printscreen

67. minut - Zoran Tošić je ušao u igru umesto strelca prvog gola Danila Pantića! Veliko nevreme zahvatilo je Beograd, ali utakmica ne staje!

55. minut - GOOOLLL - 2:0 - RIKARDO GOMEŠ! Zakucao je loptu u mrežu! Svemu su prethodile greške gostujućih igrača, počev od golmana Vesića.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

foto: Starsport

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završen je prvi deo igre! Strašno nevreme zahvatilo je Beogra, grad veličine klikera pada, pa postoji mogućnost da će biti odložen početak drugog poluvremena!

foto: Starsport

38. minut - Čović je imao sjajnu priliku. Odbrana Partizana je zaspala, srećom igrač Proletera nije bio precizan. Igra je prekinuta zbog nevremena na par minuta. Prava provala oblaka je na JNA!

33. minut - Partizan ima potpunu inicijativu na ovom meču. Proleter je imao samo jednu priliku oko 30 minuta, ali to je sve.

foto: Starsport

25. minut - GOOOOOL! Magija Danila Pantića za vođstvo Partzana!

23. minut - Spektakularne bakljade obe frakcije navijača Partizana u čast Saše Ilića.

1 / 3 Foto: Printscreen

22. minut - Još uvek bez prave prilike na meču. Na stadionu je prema prvim informacijama oko 13 000 gledala!

10. minut - Oprezno na obe strane se igra, bez prave prilike za sada. Navijači skandiraju kapitenu non-stop. Sjajna atmosfera na JNA!

1 / 10 Foto: Starsport©

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

Partizan (4-3-3): Stojković - Miletić, Valijente, Marković, Šehović - Zdjelar, Smiljanić, Ilić - Pantić, Zakarić, Rikardo.

Proleter (4-5-1): Vesić - Tanasin, Lambulić, Jablan, Ćuković - Novaković, Mitrović, Govedarica, Ilić, Čović - Vujaklija.

Biće to poslednji meč dugogodišnjeg kapitena crno-belih Saše Ilića na ovom stadionu i prava prilika da se navijači oproste od igrača koji je oborio mnoge klupske rekorde i obeležio jednu uspešnu epohu.

Domaći tim je ove sezone zabeležio devetnaest pobeda, uz devet remija i osam poraza, pa sa 39 bodova na svom kontu trenutno zauzima 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Vojvodine, a rezultat je bio 1:2. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz jedanaest remija i petnaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Novom Sadu kada je ekipa Partizana slavila rezultatom 0:1, a drugi put u Beogradu kada je isti tim ponovo slavio, ovoga puta rezultatom 3:0.

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević najveći deo svog obraćanja uoči susreta sa Novosađanima posvetio je Saši Iliću za koga je rekao da je poseban i da je i u ovim godinama važan deo tima:

‘’Takmičarski nam predstoji još jedna bitna utakmica, jer želimo da probamo da ostanemo na trećem mestu, ipak sve ostaje upisano u istoriji. Bez obzira što niko nije zadovoljan ovom sezonom, ipak je bolje biti treći nego četvrti. Naravno, sutrašnji meč će biti u znaku našeg kapitena, koji sve to zaslužuje. Svi znate koji značaj ima Saša Ilić za klub poslednjih decenija. Biće u startnoj postavi i igraće koliko može. Imaće tim oko sebe, a mi ćemo probati da pobedimo. Siguran sam da i on ima želju da se od svog stadiona oprosti pobedom. On je pokazao u ovom periodu da itekako doprinosi timu, jer kad god je igrao mi smo pobeđivali. Hoću da naglasim da ovo nije oproštaj Saše od Partizana, jer imamo u četvrtak finale Kupa Srbije i tu računamo na njega. Ovo je oproštaj od stadiona, a oproštajnu utakmicu treba da igra i da je organizuje klub, gde ćemo imati pun stadion i pravog protivnika, da sve to bude kako treba. Ljudi da imaju u glavi da ovo nije oproštaj od Saše. Retko, retko se dešavaju takvi igrači. Mi smo u situaciji da nam klinci odlaze rano i teško je očekivati da neki igrač provede celu karijeru u Partizanu. A treba i trajati do 41.godine, treba posebna genetika, mentalni sklop. Mnogo je izdržao Saša ovde, to nije bilo lako, treba sve to podneti i opstati. Samo on zna kako je to, to ne može svako. Sigurno da ćemo imati par promena u timu, to smo praktikovali dva meseca. Bilo je neophodno da neke igrače odmaramo, neke štedimo, tako da će to biti praksa i za sutra. Imamo dva tima na raspolaganju, nema povređenih, deluje dobro i povreda Đoleta Ivanovića koji je trenirao juče. Imamo prostora za kombinovanje.’’

Meč 37.kola Super lige Srbije između Partizana i Proleterea igra se danas, u nedelju 19.maja 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track