SRBIN KOJI JE ODVEO HRVATSKU U FINALE MUNDIJALA POSLE 17 GODINA VEZE POSTAO OTAC: Danijel Subašić dobio sina, u rodnom selu se slavilo uz jagnje i harmoniku
Foto: Instagram

Prinova u porodici

SRBIN KOJI JE ODVEO HRVATSKU U FINALE MUNDIJALA POSLE 17 GODINA VEZE POSTAO OTAC: Danijel Subašić dobio sina, u rodnom selu se slavilo uz jagnje i harmoniku

Fudbal -

Danijel Subašić, doskorašnji golman fudbalske reprezentacije Hrvatske, i jedan od najzaslužnijih za drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji, postao je otac.

Danijel i njegova partnerka Antonia Boza posle 17 godina veze dobili su prinovu, pa je porodica poznatog sportiste ovim povodom organizovala veliko slavlje.

Danijel i Antonia su sinu dali ime Antonio. Antonia se porodila u Zagrebu, a slavlje je organizovano u Danijelovom rodnom selu. Jovo Subašuć, Danijelov otac, ispričao je za hrvatsko izdanje magazina "Story" kako je to izgledalo.

"Prošlog utorka smo imali veliku feštu kod nas u selu u Zagradu, gde smo zavrteli jagnje, počastili se pršutom i sirom. Došli su nam rodbina i Danijelovi prijatelji, pala je i pesma, a čula se i harmonika. Videćemo kad se vrate iz Zagreba, sigurno ćemo napraviti još jedno veliko slavlje", ispričao je Jovo.

Ljubavna priča Antonie i Danijela je počela pre 17 godina, kada su se upoznali u Zadru, gde je on igrao a ona studirala pedagogiju na Filozofskom fakultetu.

Danijelovi roditelji su poreklom iz okoline Benkovca, iz sela udaljenih desetak kilometara od Zadra. Otac Jovo je iz sela Zagrad, a majka Boja iz susednog sela Raštevići. Krsna slava im je Sveti Nikola, a pored Danijela, Jovo i Boja imaju još dva sina, Milana i Olivera.

O porodici Subašić nedavno je Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono informacionog centra "Veritas" rekao.

"Subašić je iz mog kraja. Ja sam iz istog kraja odakle mu je i majka, iz sela Raštevića nadomak Benkovca. Otac Jovo je Srbin pravoslavac, a majka Boja Brkljača je katolkinja. Danijelov pradeda zvao se Savo, a deda Rade. Živa mu je baba Milica, devojačko Radmanović, koja je iz porodice našeg čuvenog košarkaša Vladimira", pričao je za Kurir Savo Štrbac:

"Deo familije mu je posle "Oluje" izbegao u Srbiju, a veći deo je ostao u Dalmaciji. Tetka Danijelovog oca Jove, Ružica, umrla je u izbeglištvu u Srbiji. Jovov brat Miko radi u Zadru u pekari, a drugi brat Vlado je u Australiji. Ima i dve sestre."

Savo Štrbac, koji u poslednje tri decenije prikuplja podatke o progonima i stradanjima Srba u Hrvatskoj, o Danijelu ima lepo mišljenje:

"Danijel nije zaboravio ko je i odakle je. Pozitivna je ličnost, dolazi često kod babe Milice koju mnogo voli. Sredio je imanje u Zagradu, tamo dovodi kolege iz reprezentacije, najčešće Luku Modrića. Subašići su pozitivna porodica, a valja napomenuti da je porodično imanje posle "Oluje" bilo devastirano, spaljeno i srušeno. Sve je to Danijel obnovio i sredio, čak napravio i porodični bazen."

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track