RUSKA LJUBAV PREMA SRBIJI NEMA GRANICA! Navijači Zenita posetili Kosovo na Vidovdan i doneli novac za srpske enklave
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Veliko srce

RUSKA LJUBAV PREMA SRBIJI NEMA GRANICA! Navijači Zenita posetili Kosovo na Vidovdan i doneli novac za srpske enklave

Fudbal -

Simpatizeri prvaka Rusije doneli 2.450 evra kao humanitarnu pomoć koja će preko SPC biti razdeljena najugroženijim porodicama.

Navijači Zenita iz Sankt Peterburga još jednom su na delu demonstrirali koliko vole Srbiju i srpski narod. U humanitarnoj misiji, tradicionalno, petu godinu zaredom više od 20 Rusa došlo je na Vidovdan na Gazimestan i posetilo narod i srpske manastire na svetoj zemlji.

Dolazak navijača Zenita pomogao je i Rusko-srpski kulturni centar, a simpatizeri prvaka Rusije u fudbalu, kao i svake godine doneli su novčani prilog, koji će preko srpskih manastira biti raspoređen najugroženijim porodicama u enklavama.

Landskrona, navijačka grupa Zenita iz Sankt Peterburga, sakupila je tačno 2.450 evra, što će u sadašnje vreme, kada je zabranjen uvoz robe iz Srbije biti od velike pomoći ugroženom narodu, posebno deci i starijim osobama.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Rusi su kao i svake godine posetili srpske manastire na Kosovu i Metohiji, a sa zastavom svog kluba i porukom "Kosovo je srce Srbije" fotografisali su se ispred manastira Gračanica.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track