NAJSKUPLJI DEFANZIVAC SVETA Hari Megvajer: Kada Mančester junajted pokuca na vrata...
Foto: AP

PLAĆEN 80 MILIONA FUNTI

NAJSKUPLJI DEFANZIVAC SVETA Hari Megvajer: Kada Mančester junajted pokuca na vrata...

Fudbal -

Dosadašnji fudbaler Lestera Hari Megvajer potpisao je danas šestogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom za 80 miliona funti i postao najskuplji odbrambeni igrač na svetu.

Reprezentativac Engleske potpisao je šestogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja saradnje na još godinu dana. Rekord za najskupljeg defanzivca do sada je držao Virdžil van Dajk, koji je prošlog januara za 75 miliona funti iz Sautemptona prešao u Liverpul.

"Kada vam Mančester junajted pokuca na vrata, to je neverovatna prilika. Posle razgovora sa trenerom, uzbuđen sam zbog vizije i planova koje ima za ovu ekipu. Jasno je da Ole (Gunar Solskjer) gradi tim za osvajanje trofeja. Radujem se susretu sa novim saigračima i početku sezone", naveo je Megvajer.

On je drugi najskuplji igrač Premijer lige, posle saigrača Pola Pogbe, koji je u Mančester junajted došao za 89 miliona funti iz Juventusa.

Megvajer je treće pojačanje Junajteda ovog leta, nakon što su na Old Trafod došli Aron Van-Bisaka iz Kristal Palasa za 50 miliona funti i Danijel Džejms iz Svonsija za 15 miliona.

"Hari je jedan od najboljih centralnih bekova današnjice. On odlično čita igru i njegovo prisustvo se oseća na terenu, uz sposobnost da ostane miran pod pritiskom. Dobro će se uklopiti u ovu grupu na terenu i van njega", rekao je trener Junajteda Solskjer.

(Beta, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track