izjave

FUDBALERI SRBIJE POSLE MEČA SA PORTUGALOM JEDNOGLASNI: Bolan poraz za nas, sve smo dalji od EP, treba biti realan! (KURIR TV)

Fudbal -

Dušan Tadić je uz Aleksandra Mitrovića, Darka Lazovića i Filipa Kostića donekle, bio najbolji u našem timu. Pokušavao je vezista Ajaksa da poveže redove. Dva puta je asistirao, ali to nije bilo dovoljno.

"Veliko razočarenje... Lepo što je bio pun stadion, ali razočarani smo. Hteli smo pozitivan rezultat, nije se desilo i razočarani smo. Portugal je ekipa sa puno kvaliteta, kažnjava svaku grešku, a mi smo ih napravili previše".

Nije da nismo imali štanse, barem da dođe do boda...

"Hteli smo da budemo kompaktni, imali smo neke prilike da ih ugrozimo... Falilo je malo koncentracije u završnim odlukama. Kada smo mogli da se vratimo, primali smo gol, to nas je preseklo".

Tadić je svestan da Srbija sada mora da se okrene drugom putu, onom kroz baraž u Ligi nacija.

"Realno, teško ćemo kroz ove kvalifikacije do EURA. Portugalci i Ukrajinci ovakvu šansu neće iskoristiti".

Novi selektor?

"Sigurno da je kratak period, selektor ima neke svoje zamisli... Mi smo tu da ih sprovodimo", podvukao je Tadić.

Fudbalski reprezentativac Srbije Darko Lazović priznao je da su posle poraza od Portugalije (4:2) u Beogradu znatno umanjene šanse za plasman na EURO.

"Bolan poraz, pogotovo što smo sad dosta udaljeni od Evropskog prvenstva. Prvo poluvreme dosta korektno smo odigrali, ali smo nesrećno primili gol i bilo je teško se vratimo. Portugalija je odlična ekipa, mi moramo da napredujemo još dosta", rekao je Lazović novinarima posle utakmice.

Fudbaler Verone kaže da su Ukrajina i Portugalija sada daleko od Srbije na tabeli B kvalifikacione grupe sa osam, odnosno dva boda više ali i uz meč manje prvaka Evrope.

"Realno su nam sad male sanse za EP, Ukrajina je daleko, Portugalija je isto ispred nas sa utakmicom manje, ali predstavljamo svoju zemlju i moramo da damo maksimum do kraja. Ima i dalje šanse kroz taj baraž u Ligi nacija".

Lazović dodaje da je Portugalija veoma kvalitetan tim koji tera na grešku rivale.

"Naterali su nas svojim kvalitetom da se povučemo i branimo, možda smo neke situacije mogli bolje da rešimo, ali sada ne možemo da se vratimo i sami smo razočarani", zaključio je on.

Šta su još rekli poslušajte u videu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track