LEVI BEK PARTIZANA IGRAO ZA AZ Rajko Brežančić: Ne plašimo se Alkmara! Moj bivši klub nije bauk
Foto: Sasa Pavlic (kOky), @starsport

U SUSRET LIGI EVROPE

LEVI BEK PARTIZANA IGRAO ZA AZ Rajko Brežančić: Ne plašimo se Alkmara! Moj bivši klub nije bauk

Fudbal -

U metu Rajko Brežančić dobro poznaje holandski klub, s kojim je 2015. godine poražen u Humskoj sa 3:2 (2:1) u istom takmičenju

Partizan pred decom na tribinama dočekuje u četvrtak (21.00) ekipu AZ Alkmara u meču prvog kola grupe L Lige Evrope. Pre četiri godine, 17. septembra, isti rivali igrali su u Humskoj, a jedini akter te pobede crno-belih od 3:2 (2:1) bio je levi bek Rajko Brežančić, koji je tada branio boje holandskog tima u duelu sa svojim matičnim klubom.

- Ja sam iz Čukaričkog otišao u AZ. Holandija je prelepa zemlja, mala, uređena, sve super, samo su ljudi mnogo hladni, što mi se ne sviđa. Što se tiče fudbala, Holanđani imaju mnogo dobre ekipe, međutim, ne posvećuju pažnju odbrani - priča Brežančić.

Savet saigračima od Brežančića je da rivala shvate ozbiljno ako žele pobedom da startuju u Ligi Evrope.

- Ne treba da ih se plašimo, nisu oni neki bauk, niti su nešto posebno. Po meni, bila je mnogo bolja ekipa kada sam ja bio tamo, ali moramo da ih shvatimo ozbiljno ako želimo da pobedimo.

Iskusni defanzivac žali što protiv Holanđana neće biti vatrenih pristalica, ali se uprkos tome raduje podršci dece:

- Nažalost, UEFA nam nije odobrila da igramo pred publikom, ali ponovo imamo pomoć s tribina od te dece. Prošla utakmica je bila baš super za igranje, pravo uživanje, tako da verujem u pobedu uz njihovu pomoć.D. P.

Sličnosti sa 2015.

GODINOM PONOVO GRUPA L, OPET AZ NA STARTU

Crno-beli i AZ Alkmar su i pre četiri godine igrali u grupi L, baš u prvom kolu. Tada su golovima Abubakara u 11. i 39. i Živkovića u u 89. minutu slavili osvajanje tri boda (3:2), da bi i u revanšu isti igrači na terenu AZ doneli pobedu 1:2. Zbog poraza (3:1) od Augzburga u poslednjem kolu, Partizan se nije plasirao u prolećnu fazu takmičenja Lige Evrope.

Debi u derbiju SEDEO NA KLUPI KOD JOKANA

Posle evropskog debija u sezoni, za vikend je zakazan i prvi veliki derbi sa Crvenom zvezdom na stadionu u Humskoj.

- Nisam igrao derbi za Partizan, bio sam samo jedan derbi na klupi, kod Jokanovića. To je bilo 2010. ili 2011, ne znam tačno. Znam da smo pobedili, a kao klinac moja generacija je pobeđivala svaki derbi - prisetio se Brežančić.

(Kurir.rs / Foto:Sasa Pavlic (kOky), @starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track