FUDBALERI FK SUŠICA DOŽIVELI LINČ U VALJEVU: Srpskoligaš iz Kragujevca tvrdi da su ih huligani gađali biciklama i flašama (FOTO)
Foto: FK Sušica

HAOS

FUDBALERI FK SUŠICA DOŽIVELI LINČ U VALJEVU: Srpskoligaš iz Kragujevca tvrdi da su ih huligani gađali biciklama i flašama (FOTO)

Fudbal -

Fudbaleri srpskoligaša iz Kragujevca FK Sušica brutalno su pretučeni u svlačinoci prilikom gostovanja u Valjevu i utakmice sa FK Budućnost.

To se tvrdi u saopštenju koje je potpisao Stevan Vidić, predsednik kluba. Prema njegovim rečima sve je krenulo u četvrtom minutu kada je domaći igrač zbog nesportskog starta dobio crveni karton.

- Od tog minuta domaća publika se pretvara u huligane, koji ne prestaju sa uvredama i pretnjama, a redara nigde na terenu. Pitamo se da li su redari izostali samo za ovu utakmicu, ili pak, to predstavlja stil igre FK Budućnost da zastrašivanjem dođu do nekoliko bodova - kaže se u saopštenju i naglašava da se utakmica završila pobedom domaćina, ali je gnev Valjevčana sve više tinjao i dostigao svoj vrhunac kada su izvršili organizovan i kolektivan napad na igrače FK Sušica.

foto: FK Sušica

- Upali su u svlačionicu, gađali ih biciklama i flašama. Napominjemo da bi ovaj incident bio sprečen da je FK ,Budućnost postupao po pravilima Srpske lige i obezbedio prisustvo redara koji bi štitili gostujuće igrače. Huligani su svoj napad dalje usmerili na trenera FK Sušica i upravu, kojima su pored uvreda, bile upućivane i flaše. Fudbaleri FK Sušica su zaštitu očekivali ne samo od redara, već i od svojih kolega iz protivničnog tima - ističe se u saopštenju i naglašava da je to bila još jedna stvar koja je izostala sa utakmice jer je jedan od igrača domaćeg kluba udario najboljeg golgetera FK Sušica Nenada Đurđevića.

foto: FK Sušica

- Dakle, umesto da sportski i domaćinski ,,smire strasti“ igrači FK Budućnost stupaju na čelo pobesnele rulje - opisuje se u saopštenju atmosfera posle utakmice u Valjevu.

Od Fudbalskog saveza Srbije tražiće se sankcionisanje ovakvog divljačkog ponašanja, kaže se na kraju saopštenja kragujevačkog kluba.

kurir.rs / D.A.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track