ISTORIJA ĆE BITI ISPISANA 15. OKTOBRA: Južna Koreja ipak igra u Pjongjangu
Foto: AP

DOGOVOR JE PAO

ISTORIJA ĆE BITI ISPISANA 15. OKTOBRA: Južna Koreja ipak igra u Pjongjangu

Fudbal -

Južna Koreja je potvrdila da će njena fudbalska reprezentacija kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo protiv Severne Koreje igrati u Pjongjangu, čime je stavljena tačka na priče da bi utakmica zakazana za 15. oktobar mogla biti pomerena u treću zemlju.

Korejski fudbalski savez (KFA) saopštio je da je od Azijske fudbalske konfederacije (AFC) dobio informaciju da će Severna Koreja biti domaćin utakmice u grupi H.

"Zvaničnik AFC je u ponedeljak imao sastanak s potpredsednikom Severnokorejskog fudbalskog saveza u Kuala Lumpuru u Maleziji. Severnokorejska federacija je navela da će našu ekipu tretirati kao i sve druge timove iz grupe H", navodi se u saopštenju KFA.

To će biti tek drugo gostovanje južnokorejskih fudbalera u Pjongjangu, nakon prijateljske utakmice odigrane 1990. godine.

Prvi takmičarski meč dve selekcije u Pjongjangu će biti i simboličan pošto su dve Koreje tehnički još uvek u ratu pošto Korejski rat nije 1953. godine završen mirovnim sporazumom već primirjem.

Tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. Severna Koreja je protiv Južne Koreje kao domaćin igrala u Šangaju.

Severna Koreja se posle dva odigrana kola nalazi na čelu grupe H s dve pobede. Južna Koreja je za sada odigrala samo jednu utakmicu u kojoj je pobedila Turkmenistan s 2:0.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track