Najnovije vesti

ROBERTO KARLOS OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU GALAKTIKOSA: Živeli su raskalašnim životom! Zidan, Ronaldo, Bekam, Figo smenjivali trenere koji su im zabranjivali pivo i vino! Svako je posle utakmica leteo svojim privatnim avionom (VIDEO)
Foto: Profimedia

LUKSUZ I GLAMUR NA NAJVIŠEM NIVOU

ROBERTO KARLOS OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU GALAKTIKOSA: Živeli su raskalašnim životom! Zidan, Ronaldo, Bekam, Figo smenjivali trenere koji su im zabranjivali pivo i vino! Svako je posle utakmica leteo svojim privatnim avionom (VIDEO)

Fudbal

Jedan od najboljih levih bekova u istoriji fudbala Roberto Karlos otkrio je šta se sve dešavalo u svlačionici Real Madrida u vreme dok je nosio dres "kraljevskog kluba".

Roberto Karlos je stanovnik "Santjago Bernabeua" bio od 1996. do 2007. i u to vreme je tadašnji, a i sadašnji predsednik kluba, Florentino Perez formirao tim prepun zvezda i nazvao ga "galaktikosi".

 

Karlosu su saigrači bili zemljak Ronaldo, Luis Figo, Zinedin Zidan, Dejvoid Bekam, Raul...

 

Brazilac je u intervjuu "Kanalu 11", odnosno nekadašnjem slavnom golmanu, a sada novinaru, Vitoru Baiji, ispričao šta se sve dešavalo unutar ekipe "galaktikosa". 

 

Ovo je prvi put da se otkriva šta se sve dešavalo u to vreme u Realu.

 

 

Sa Ronaldom je bio nerazdvojan.

 

"Upoznali smo se 1993. godine i od tada smo stalno bili cimeri. Više sam puta spavao s njim nego sa svojom ženom", počeo je 46-godišnji Roberto Karlos.

 

On je objasnio kako nijedan trener koji je pokušao da promeni običaje ekipe nije mogao dugo da se zadrži na klupi.

 

"U Realu je bio ritual da pre večere popijemo po pivo, a za večerom vino. Kada je za trenera postavljen naš zemljak Vanderlej Luksemburgo, Ronaldo i ja smo mu objasnili da ne sme da pravi radikalne poteze, a on nam je prvo ukinuo pivo, pa vino. U Realu se zadržao tri meseca".

 

 

Još gore je prošao legendarni Hoze Kamaćo.

 

"Gospodin čovek. Kada je došao, sa svakim se pojedinačno rukovao. Mi smo očekivali govor, a on je samo rekao: 'Trening sutra u sedam ujutru!'. A mi treninge nikad nismo imali pre 10.30, često tek u 17.00. Kamaćo je trajao deset dana".

 

Ipak, našao se trener koji je sve razumeo.

 

"Visente Del Boske je imao neverovatne uspehe i sa Realom i sa reprezentacijom Španije, jer je sve razumeo. Moglo da dođe do opasnih situacija, a mi igrači smo sve to držali pod kontrolom. Zato trenerima nije bilo pametno da uvode nova, radikalna pravila".

 

 

"Galaktikosi" su i od spolja izgledali glamurozno, a unutra je taj luksuz bio još izraženiji.

 

"Kad se završi utakmica, svako sedne u svoj automobil i ponovo se sretnemo na aerodromu. Ronaldo uđe u svoj privatni avion, Zidan u svoj, Figo u svoj, ja u svoj... Niko nije znao gde ko ide", kaže Roberto Karlos i dodaje:

 

"Ja sam uvek obraćao pažnju kada igramo subotom da u nedelju mogu da stignem na trku Formule 1 i stizao sam, gde god da se vozila".

 

(Kurir sport)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...