Akcija Reala sa Nišave

NIŠKE ŠKOLE RADNIČKI VOLE: Fudbaleri sa Čaira oduševili mališane! Japanac Riota Nomu u centru pažnje! KURIR TV

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog iskoristili su pauzu pred naredni prvenstveni meč kako bi posetili Osnovnu školu "Sreten Mladenović – Mika" u Nišu i družili se sa đacima ove škole.

Ovo je samo početak kampanje Radničkog pod sloganom "Niške škole Radnički vole", tokom koje će prvotimci vicešampiona Srbije obići mnogo škola u svom gradu.

foto: FK Radnički

Preko stotinu dece uzbuđeno je oko 13 časova sačekalo fudbalere niškog kluba. Prvotimci Radničkog u pratnji nastavnika škole posetili su nekoliko učionica i razgovarali sa đacima, a potom su strpljivo odgovarali na njihova pitanja. Najzanimljivije je bilo kada su posetili kabinet u kome se odvijala nastava iz srpskog jezika gde su sve oči dece bile uprte u japanskog fudbalera Riota Nomu, koga su mališani pitali da pokaže svoje poznavanje srpskog.

foto: FK Radnički

Fudbaleri su nakon toga pozvali đake da im se pridruže na fudbalskom terenu. Tamo su razgovarali sa mališanima, slikali se sa njima, podelili autograme, a nakon toga odigrali i revijalni meč koji su đaci dobili sa 3:0. Na ovom meču u napadu se našao golman Marko Knežević, a na golu je bio kapiten Radničkog Saša Stojanović.

Učitelj u Osnovnoj školi “Sreten Mladenović - Mika” Boban Jovanović zahvalio se fudbalerima Radničkog što su prihvatili poziv i posetili ovu nišku školu.

- Zdrav način života, razvoj sporta i socijalizacije kod dece su veoma važni aspekti. To je nešto što ne smemo da zaboravimo i na tome treba da radimo, to je stalan proces - istakao je Jovanović.

foto: FK Radnički

Fudbalski klub Radnički pozvao je đake ove škole da u subotu od 18 časova budu gosti kluba i zajedničkim snagama isprate duel 12. kola Superlige Srbije u kojem na “Čair” stiže ekipa Napretka iz Kruševca.

- Naša škola radi jednosmenski ove školske godine, a u okviru rada je i škola fudbala. U programu naše škole jeste i poseta fudbalskih utakmica. Već ove nedelje nadam se da će biti 150 do 200 dece koja će bodriti Radnički, nadam se do pobede nad Napretkom - rekao je Boban Jovanović.

foto: FK Radnički

Ispred Radničkog medijima se obratio čuvar mreže Marko Knežević, koji nije krio zadovoljstvo zbog povratka u školske klupe.

- Bilo je sjajno vratiti se u školu i videti srećnu i zadovoljnu decu. Čast nam je da ih vidimo u velikom broju. Pozivamo ih da dođu na Čair da nam pruže podršku jer nam njihova podrška znači u ostvarenju ciljeva. Zajedno sa njima borićemo se za bodovoe i nove pobede. Ja se nadam da će ovo nekome od mališana biti podstrek da krenu da se bave fudbalom. Naravno, čekamo ih na Čairu, da svi zajedno treniramo i ovo je poziv za sve njih da se bave sportom i fudbalom. Takođe, pohvalio bih upravu kluba na čelu sa prvim čovekom Ivicom Tončevim zbog toga što podstiču sve nas da se bavimo ovakvim akcijama - istakao je Marko Knežević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track