DŽAK PUN PARA ILI LJUBAV PREMA KLUBU? Igra li fudbal novac ili igrači? Šta Grobari da očekuju večeras od spektakla na stadionu Partizana!
Foto: @starsport, Printscreen

koliko ko vredi?

DŽAK PUN PARA ILI LJUBAV PREMA KLUBU? Igra li fudbal novac ili igrači? Šta Grobari da očekuju večeras od spektakla na stadionu Partizana!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Mančestera igraju meč 3. kola grupne faze Lige Evrope.

Oba kluba za sada dele prvo mesto u grupi sa identičnim učinkom od jedne pobede i jednog nerešenog ishoda.

Međutim, ova bodovna jednakost je samo jedan veliki privid. Razlika između ova dva kluba je velika, a to najbolje govore budžeti istih.

Po podacima renomiranog sajta ''Transfermarkt'' ukupna vrednost svih igrača Partizana je nešto manja od 27 miliona evra, tačnije 26.73 miliona.

foto: Starsport©

Trenutno najvredniji igrač Partizana je 4 miliona evra, što je daleko više ode drugog najvrednijeg igrača Nemanje Miletića čija je tržišna vrednost 2.75 miliona evra. Odmah za njim su Bibras Natho i Strahinja Pavlović sa po 2 miliona, a onda i bivši igrač Đavola Zoran Tošić sa 1.75 miliona.

foto: Dado Đilas

A, sada Mančester...

Jasno je da ''Crveni đavoli'' nisu u sutonu svoje slave i uspeha i da ne mogu da po vrednosti da pariraju drugim velikanima iz Premijer lige, što najbolje govori i trenutno stanje na tabeli engleskog fudbala, ali oni us uvek bili i biće veliki - Mančester junajted.

Vrednost celog tima Mančestera je neverovatnih 753,25 milona evra, što je skoro 30 puta više od vrednosti celog tima Partizana.

foto: Profimedia

Daleko najvredniji igrač ''đavola'' naravno je Francuz Pol Pogba čija je vrednost čak 100 miliona evra, ali koji ipak neće pokazati svoje fudbalsko umeće u Beogradu zbog teže povrede.

Odmah za njim tu je talentovani napadač Engleske Markus Rašford koji vredi čak 80 miliona evra, ali i najskuplji defanzivac planete Hari Megvajer od 70 milona.

foto: Profimedia

Iza su ostali ''manje bitni'' Marsijal od 60 miliona, Džesi Lingard i Van Bisaka sa 40 miliona.

Zvuči nestvarno, zar ne?

Večeras ćemo saznati da li novac igra fudbal ili kako to Grobari vole da kažu - ljubav prema klubu!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track