Partizan i u revanšu preslišao Valetu
Foto: BETA

pobeda

Partizan i u revanšu preslišao Valetu

Fudbal -
uz izuzetno teške uslove za igru po velikom pljusku fudbaleri Partizana izborili su pobedu od 3:1 i pasirali se u treće kolo kvalifikacija Lige šampiona gde ga očekuje meč protiv kiparskog AEL-a.

BEOGRAD - Nisu fudbaleri Valete imali ni minimum šanse da u reevanšu protiv partizana učine nešto vviše sem "časnog" poraza". Tako je i bilo, uz izuzetno teške uslove za igru po velikom pljusku fudbaleri Partizana izborili su pobedu od 3:1 i pasirali se u treće kolo kvalifikacija Lige šampiona gde ga najverovatnije očekuje meč protiv kiparskog AEL-a. Naime naredni protivnik Partizana biće pobednik duela između AEL-a sa Kipra i irskog Linfilda, koji u sredu igraju revanš meč.

U međuvrmenu Partizan je ponovo pobedio Valetu i osvojio, kako je u najavi meča rekao trener Vladimir Vermezović, “još neki bodić” za klupski koeficijent u Evropi. Igrom u većem delu meča šampion Srbije nije oduševio, ali je u završnici ubacio u veću brzinu i na kraju stigao do ubedljive pobede.

Kao i u prvoj utakmici na Malti, dobru partiju pružio je Nemanja Tomić koji je sa dva pogotka pokazao da je trenutno možda i u najboljoj formi. Takođe, mrežu crno-belih kao i u Valeti prošle nedelje zatresao je najpoznatiji igrač Maltežana, Mifsud, koji je iskoristio grešku odbrane Partizana. Gol crno-belih čuvao je Nikola Petrović, umesto Vladimira Stojkovića, dok je pogodak na evro-debiju u dresu Partizana postigao mladi Aleksandar Mitrović.

U prvom poluvremenu crno-beli su u nekoliko navrata pogodili okvir protivničkog gola, ali je lopta završavala na prečkama i stativama.Maltežani su pokušavali iz kontranapada i u nekoliko navrata su vrlo solidnim udarcima sa distance želeli da ugroze Petrovićev gol.

Meč je odigran je pred oko 8.000 gledalaca na stadionu u Humskoj, a sudio je Anastazios Sidiropulos iz Grčke.

Strelci: Tomić u 11. i 67. i Mitrović u 73. za Partizan, a Mifsud u 60. minutu za Valetu.Žuti kartoni: Da Silva (Valeta), Ilić (Partizan)

Partizan: Petrović, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov, S. Marković, Babović (od 66. Vukić), Tomić (od 77. Ninković), Ilić, L. Marković, S. Šćepović (od 64. Mitrović).

Valeta: Krul, Azopardi, Barbosa, Bareto, Borg, Brifa, Karuana (od 46. Edmond), Da Silva, Roča (od 51. Feneč), Falzon, Mifsud

Didelanž eliminisao Salcburg

Odigrana je većina revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a pravu senzaciju priredio je luksemburški Didelanž, koji je eliminisao ekipu austrijskog prvaka Salcburga. Nakon što je u prvom meču kod kuće šokirao Austrijance pobedom od 1:0, autsajder iz Luksemburga je u revanšu poražen rezultatom 4:3, ali je prošao dalje zahvaljujući golovima u gostima.

Rezultati:

Bazel (Švajcarska) - Flora Talin (Estonija) 3:0 (2:0) Prvi meč 2:0, dalje ide Bazel.

Ekranas (Litvanija) - Šamrok Rovers (Irska) 2:1 (1:0)Prvi meč 0:0, dalje ide Ekranas.

Zestafoni (Gruzija) - Neftči Baku (Azerbejdžan) 2:2 (2:1)Prvi meč 0:3, dalje ide Neftči Baku.

Šerif Tiraspol (Moldavija) - Ulises Jerevan (Jermenija) 1:0 (0:0)Prvi meč 1:0, dalje ide Šerif.

Hapoel Kirjat Šmona (Izrael) - Žilina (Slovačka) 2:0 (0:0)Prvi meč 0:1, dalje ide Hapoel.

Salcburg (Austrija) - Didelanž (Luksemburg) 4:3 (2:1)Prvi meč 0:1, dalje ide Didelanž.

Ventspils (Letonija) - Molde (Norveška) 1:1 (1:1)Prvi meč 0:3, dalje ide Molde.

Šahtjor (Kazahstan) - Slovan Liberec (Češka) 1:1 posle produžetaka (1:0, 1:0)Prvi meč 0:1, dalje ide Slovan

Liberec.Debrecin (Mađarska) - Skenderbeg (Albanija) 3:0 (1:0)Prvi meč 0:1, dalje ide Debrecin.

Partizan (Srbija) - Valeta (Malta) 3:1 (1:0)Prvi meč 4:1, dalje ide Partizan.

Željezničar Sarajevo (BiH) - Maribor (Slovenija) 1:2 (0:1)Prvi meč 1:4, dalje ide Maribor.

KR Rejkjavik (Island) - Helsinki (Finska) 1:2 (0:0)Prvi meč 0:7, dalje ide Helsinki.

U preostalim utakmicama u sredu se sastaju Helsingborg (Švedska) - TNS (Vels), Vardar Skoplje (Makedonija) - BATE Borisov (Belorusija), Dinamo Zagreb (Hrvatska) - Ludogorec (Bugarska), Linfild (Severna Irska) - AEL Limasol (Kipar) i Slask Vroclav (Poljska) - Budućnost Podgorica (Crna Gora).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track