ODEŠ IZ BARSELONE U ZAGREB I PROSLAVIŠ SE: Dani Olmo zapanjio svet svojom odlukom i sjajnim igrama za Dinamo! (VIDEO)
Foto: AP

mislili da je lud

ODEŠ IZ BARSELONE U ZAGREB I PROSLAVIŠ SE: Dani Olmo zapanjio svet svojom odlukom i sjajnim igrama za Dinamo! (VIDEO)

Fudbal -

Dani Olmo je šokirao fudbalski svet kad je 2014. godine napustio Barselonu i prešao u Dinamo iz Zagreba.

Mnogi su mu se podsmevali u to vreme, a danas je tema broj jedan u Španiji.

Prvo je sa mladom reprezentacijom postao evropski prvak, zatim je dobio poziv u seniorsku selekciju, a usput je zapalio Evropu igrajući za Dinamo. U Barseloni su mislili da je lud.

"Svi su bili zaprepašćeni, ali znao sam da nigde neću uspeti kao u Dinamu. Naime, tamo su mi garantovali da ću posle godinu dana biti u prvom timu, a već posle tri meseca su me prekomandovali. To je bila rizična odluka, naravno, mogao sam da propadnem, ali na kraju se sve dobro završilo", priča Olmo posle debija i gola protiv Malte.

foto: EPA/MIGUEL A. LOPES

Bilo je spekulacija da će zaigrati za Hrvate.

"Zvali su klub iz saveza, Dinamo me obavestio, ali sam odmah odbio, u obzir dolazi samo Španija", kaže momak koji će igrati i protiv Rumuna. Dokle će ostati u Dinamu? "To je teško reći, klub se pita, do leta sigurno", dodaje jedan od najtalentovanijih igrača Evrope. Svi veliki klubovi se interesuju za njega. Dolazi li Barsa u obzir? "Ništa ne isključujem", sve je moguće, kaže Olmo koga će Dinamo prodati za balkanski rekord, sigurno je da ispod 40 miliona evra neće napustiti Zagreb.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track