POLIGLOTA SA DVA FAKULTETA: Mihtarijan govori osam jezika, želi na Prava, Italijani u šoku! (FOTO)
Foto: Profimedia

svaka čast

POLIGLOTA SA DVA FAKULTETA: Mihtarijan govori osam jezika, želi na Prava, Italijani u šoku! (FOTO)

Fudbal -

Retki su ovakvi sportisti, pogotovo fudbaleri.

Henrik Mihtarijan, sigurno najveća zvezda u istoriji jermenskog fudbala je ovog leta stigao je iz Arsenala u Romu.

Bio je povređen, pre par nedelja je Fonseka rekao da čeka "Mikija" i da će to biti sasvim drugačija ekipa. Jermenin je za vikend ušao u igru, dao gol Veroni, a zatim su ga novinari pitali da prokomentariše pogodak i povratak na teren. Odgovorio je na italijanskom što je, kako rekosmo šokiralo Apenine, pošto ni oni sami nemaju sklonost ka drugim jezicima, a retko koji fudbaler tako brzo počne da daje izjave na italijanskom.

foto: AP

Da li je znao odranije jezik? Ne, samo je dopunio biografiju, za tri meseca je naučio italijanski, a uz maternji jermenski, Mihtarijan govori osam jezika. Ruski zna od malena, majka mu je Ruskinja, ukrajinski je naučio u Šahtjoru. Naravno, osim engleskog i nemačkog, gde je takođe igrao, zna i portugalski. Zanimljiva priča je kako je naučio jezik. Naime, on je u 13 godina otišao u Sao Paulo, proveo četiri meseca, ali je naučio jezik koji je mnogo teži od italijanskog.

To nije sve, Mihtarijan je izuzetno posvećen i školi.

Završio je fakultet za fizičko vaspitanje u domovini, ali i vanredno i ekonomiju u Sankt Petersburgu, koja ima odeljak u Jerevanu.

Mihtarijan ne želi tu da se zaustavi, veruje da će po završetku karijere imati priliku da studira i pravni fakultet.

foto: Profimedia

Zanimljivo da se rodio u Francuskoj, gde je otac igrao fudbal u Valensu, pa zna i francuski iako je bio primoran da se u sedmoj godini godini vrati u domovinu, nakon što se otac razboleo i umro od raka na mozgu

Kurir sport.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track