REKORDNA KAZNA ZA VELIČANJE RATNOG ZLOČINCA: Široki mora da razbije kasu zato što su navijači slavili Praljaka
Foto: Jabuka TV

PROVOKACIJA

REKORDNA KAZNA ZA VELIČANJE RATNOG ZLOČINCA: Široki mora da razbije kasu zato što su navijači slavili Praljaka

Fudbal -

Navijači Širokog Brijega napravili su skandal o kome bruji ceo region.

Navijačka grupa hrvatskog kluba iz Mostara "Škripari" tokom jučerašnje utakmice Premijer lige BiH protiv srpske Zvijezde 09 veličala je ratnog zločinca Slobodana Praljaka.

Praljak je bivši general HVO-a koji se ubio popivši otrov u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora zbog učešća u "udruženom zločinačkom poduhvatu" koji je za cilj imao etničko čišćenje jednog dela BIH.

"Živeo sam časno, izdale me jude, vašu optužnicu ne prihvatam 'časni' sude", pisalo je na spornom transparentu ispod kog je bila slika Praljaka.

Posle 15-ak minuta otkako su transparent i slika istaknuti, fudbaleri gostujućeg tima su napustili teren, a sudija nije dozvolio da se meč nastavi sve dok navijači Širokog Brijega nisu napustili stadion, jer nisu hteli da sklone obeležja naklonjena ratnom zločincu.

Radio Sarajevo saznaje da će Široki Brijeg dobiti rekordnu kaznu za ovakvu vrstu greha, a to je 10.000 maraka, što je oko 600.000 dinara.

"Administracija FS BiH prikuplja relevantne informacije službenih lica sa spomenute utakmice. Nakon što budu skupljeni svi zvanični dokumenti s utakmice, nadležni organi FS BiH će preduzeti dalje korake u skladu s relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izveštaja službenih lica, a u skladu s propisima, FS BiH će pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi FS BiH će doneti adekvatne odluke", kaže se u saopštenju FS BiH, u kome se dodaje:

"Nacionalizmu i šovinizmu nije mesto na tribinama fudbalskih stadiona. FS BiH će se, kao što je činio uvek do sada, u punom kapacitetu boriti protiv ovakvih pojava preduzimajući zajedničke aktivnosti s nadležnim organima i institucijama BiH."

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track