BEG OD MAGLE: Srpski klubovi zbrisali u egzotične krajeve! Evo koliko to košta superligaše
Foto: Printscreen

PRIPREME

BEG OD MAGLE: Srpski klubovi zbrisali u egzotične krajeve! Evo koliko to košta superligaše

Fudbal -

U Antaliji se priča srpski! Čak 11 klubova iz elitnog fudbalskog ranga priprema
se ove zime u turskom letovalištu, a taj luksuz će ih koštati od 40.000 do 100.000 evra.

Antalija - zlatna destinacija za zimske pripreme srpskih superligaša. S tim u vezi možda ne bi bilo loše da se Superliga nastavi i tokom zimskih meseci upravo u ovom turskom letovalištu!

foto: FK Partizan

Taman umesto pripremnih mečeva protiv ukrajinskih, azerbejžanskih, ruskih i drugih klubova, superligaši bi mogli da odmere snage u borbi za bodove. Dobre terene - imaju, lepo vreme - tu je, strane sudije - sviraju, publike - nema, ali nema je ni ovde. Tako da postoji dobar deo uslova da se Superliga nastavi i u Turskoj. Fali doduše mali broj klubova, ali ima i za njih rešenje. Inđija i Javor bi mogli da odmere snage u Umagu, dok jedino „vise“ jedan „Kipranin“ i jedan „Grk“.

foto: FK Crvena zvezda

Možda u budućnost i dođe do zimske Superlige u Antaliji, a do tada će superligaši izlaziti na megdan stranim klubovima u cilju da što spremnije dočekuju početak sezone. Valjda će dobro iskoristiti pripreme, koje uopšte nisu jeftine, da se pripreme i prikažu lep fudbal na srpskim terenima ovog proleća. Cena dvonedeljnog boravka u Antaliji kreće se od 40.000 evra pa naviše... U tu sumu ulaze avionske karte, ol-inkluziv smeštaj u hotelima sa četiri ili pet zvezdica, svi troškovi transporta i zakazivanje prijateljskih mečeva. Timovi koji već godinama idu u iste hotele imaju i dodatni popust, pa možda mogu i da sa 30.000-35.000 evra pokrpe sve, ali oni su u manjini.

foto: @starsport

Kada je reč o večitima, njihovi hoteli su među najluksuznijima u antalijskog regiji, pa njihovi aranžmani stoje oko 100.000 evra.

foto: Printscreen

Kurir / Miloš Bjelinić

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track