RAJKO BREŽANČIĆ OTVORIO DUŠU:Prošao sam pakao zbog šeika u Malagi! Milojević mi je mnogo pomogao u karijeri!
Foto: Starsport

Ovo niste znali

RAJKO BREŽANČIĆ OTVORIO DUŠU:Prošao sam pakao zbog šeika u Malagi! Milojević mi je mnogo pomogao u karijeri!

Fudbal -

Ludo Sa 19 godina sam hteo da batalim fudbal, pitao sam se ima li smisla da igram za 200-300 evra plate. Najteži period je ipak bio u Španiji, priča za Kurur fudbaler Partizana

Od specijalnog izveštača Kurira iz Beleka - Nemanje Ilića

Rajko Brežančić u razgovoru za Kurir otkrio je kroz kakvu dramu je prolazio pre dolaska u Partizan!

Iskusni fudbaler gotovo tri nedelje tragao je za osobom zbog koje nije mogao da dođe u Beograd.

"To mi je bio najteži period u životu, tih 20 dana... Postojao je dogovor Malage i Partizana o transferu, ali se čekao samo jedan papir i potpis šeika koji je vlasnik španskog kluba. Njega to prosto nije zanimalo, niko nije smeo da ga zove i onda su mi predložili, ne biste verovali, da mu pišem na Tviteru i da tako tražim svoje papire. Nisam mogao da verujem šta su mi rekli. Srećom, tadašnji trener Malage Viktor Sančez, koji je pre nekoliko dana dobio otkaz, pomogao mi je u celoj priči. On je kontaktirao sa šeikom i uspeo da tako izvuče moje papire", počeo je priču Brežančić za Kurir.

Svojevremeno ste bili u iskušenju da rano završite karijeru?

"Da, to je bilo davno, još kad sam imao 19 godina. Igraš za platu od 200 do 300 evra, koja još nije ni redovna, naravno, onda da se zapitaš da li je ovo za tebe. Međutim, u poslednjem trenutku pojavila se ponuda Bežanije, koja me je vratila u život. Odatle sam otišao u Čukarički, gde sam trenirao kod Vladana Milojevića i tada je sve krenulo uzlaznom putanjom. Onda sam otišao preko i uspeo da napravim internacionalnu karijeru.

Šta mislite o Vladanu Milojeviću i njegovom odlasku iz Zvezde?

"On je sjajan trener koji je znatno doprineo mojoj karijeri, vrhunski je stručnjak. Imali smo tada u Čuki sjajnu ekipu, osvojili smo Kup, to su bile prelepe godine za mene. Šta se dogodilo u Zvezdi i zašto je Miloje otišao, iskreno, ne znam, ali mislim da će uskoro naći novi angažman jer je mnogo dobar stručnjak.

Ko je najviše zadužen za dobru atmosferu u ekipi?

" Neca Stevanović! Voli muziku, pa kad u sobi zagrmi Baja Mali Knindža (smeh)... Uživam u svakom danu ovde, veoma je pozitivan i drago mi je što je moj cimer. Utiče dobro na mene"

Očekujete li veću minutažu u nastavku sezone?

"Urošević je imao sjajnu sezonu iza sebe i realno je više nego ja zaslužio da igra. Nemam taj problem da se strpim i sačekam svoju priliku," iskreno će i bez predrasuda Brežančić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track