RONALDO JE ČUDOVIŠTE! Peti: Mesi ne bi mogao igra u Premijer ligi, bliži mu se kraj karijere!
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

RONALDO JE ČUDOVIŠTE! Peti: Mesi ne bi mogao igra u Premijer ligi, bliži mu se kraj karijere!

Fudbal -

Lionel Mesi celu karijeru dosadašnju karijeru proveo je u Barseloni, pa bi mnogi voleli da ga vide u drugom klubu ili ligi.

Zato nisu retka pitanja kako bi se rekorder sa šest "Zlatnih lopti" za najboljeg fudbalera sveta snašao van Barselone ili Španije.

Tako je bivši francuski reprezentativac Emanuel Peti izneo mišljenje da Argentinac ne bi bio tako produktivan u engleskoj Premijer ligi.

"Iskreno, Mesi nije rođen za intezitet Premijer lige. Ne voli da ga udaraju i pritiskaju sve vreme, nije navikao na takve stvari jer je zaštićen u Španiji", rekao je Peti za britanski Miror, inače nekadašnji fudbaler Barselone, ali i londonskih klubova Arsenala i Čelsija.

foto: Profimedia

Za razliku od Mesija, Ronaldo se dokazao u Engleskoj i Španiji.

"Mesi nije Ronaldo. Fizički, nije mašina kao Kristijano. Ronaldo je "čudovište", a 32-godišnjem Mesiju su ostale jedne ili dve godine na ovako visokom nivou. Zašto bi, na primer, Mančester siti bacio toliko novac za igrača sa toliko godina", upitao je Peti.

Peti ne misli da će Mesi još dugo trajati ni u Barseloni.

"Čak i to što igra sa velikim fudbalerima u Barseloni, neće imati iste veštine i takav dribling. Siguran sam da zna da mu se uskoro bliži kraj", završio je.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track