SA 22 GODINE 300 HILJADA FUNTI NA RAČUNU! Odrastao u radničkom kraju, novac ga promenio, uzimao kokain, halucinirao...
Foto: Profimedia

BRUTALNO ISKREN

SA 22 GODINE 300 HILJADA FUNTI NA RAČUNU! Odrastao u radničkom kraju, novac ga promenio, uzimao kokain, halucinirao...

Fudbal -

Bivši engleski fudbaler Markus Bent iskreno je pričao o svim zamkama lagodnog sa kojima se profesionalni fudbaklleri suočavaju kada zarade veliki novac.

Nekadašnji napadač mnogobrojnih premijerligaša je 2012. godine završio karijeru, da bi tri godine kasnije izbio na naslovne strane svih britanskih dnevnih listova.

Naime, Bent je jednog septembarskog dana pozvao policiju, tvrdeći da su mu na vratima razbojnici

Organi reda su ubrzo stigli na njegovu adresu, a pošto niko nije otvarao, upali su u kuću i zatekli Markusa kako sa velikim kuhinjskim nožem u ruci halucinira i divlja, tvdeći da su razbojnici iza vrata i drveta u dvorištu.

"Bio sam paranoičan i halucinirao sam. Učinilo mi se da su neki ljudi u stanu. Sećam se da sam mislio da se kvaka pomera. Zvao sam policiju i uzeo nešto da se branim. Kad je policija stigla otišao sam do vrata s tim noževima. Sad kad vrtim film, naravno da je trebalo da ih ostavim, ali nije mi bilo dobro. Naravno, policajci su bili prestravljeni. Vide da sam drogiran, paranočan, s dva noža… Ostalo znate", rekao je Bent za "Atletik".

Bent je nešto kasnije priznao i da je kokainski zavisnik.

foto: Profimedia

"Uzimao sam kokain. Nije bilo svaki dan, čak ni svaki drugi dan. Nisam čak ni ludovao po žurkama. Uglavnom sam se 'radio' kod kuće da me niko ne vidi. Tako se i desilo ono s policijom", ispričao je Bent.

On se osvrnuo i na period igranja u Premijer ligi, a već sa 22 godine je zarađivao ogroman novac.

"Odem do bankomata i vidim 300.000 funti na računu. Mislim da mi je bilo 22 godine. I 300.000 na računu?! Nisam ga ni trošio. Samo sam gledao. Odem do bankomata, ukucam PIN, pogledam i kažem: o, moj Bože, 300.000 funti! A ja iz radničkog kraja”, zaključio je Bent.

Bent je karijeru počeo davne 1995. godine u Bretfordu i od tada je promenio 15 klubova, a poslednji tim u kojem je iz Indonezije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track