RUSKE FUDBALERKE MORAJU U KARANTIN: Evo zašto je neophodno da se izoluju na 14 dana
Foto: Profimedia

KORONAVIRUS

RUSKE FUDBALERKE MORAJU U KARANTIN: Evo zašto je neophodno da se izoluju na 14 dana

Fudbal -

Ženska fudbalska reprezentacija Rusije mogla bi da bude stavljena u karantin, nakon što je igrala utakmicu u Nemačkoj, zbog straha od širenja koronavirusa.

Lekar reprezentacije Edvard Bezuglov rekao je ruskoj agenciji Ria Novosti da je gradonačelnik Moskve Sergej Sobnjanin preporučio klubovima da stave u karantin fudbalerke koje su igrale za državni tim u inostranstvu.

Gradske vlasti Moskve naredile su da svi koji se vraćaju iz zemalja u kojima je epidemija koronavirusa, uključujući i Nemačku, moraju da se izoluju na 14 dana.

"Siguran sam da će pratiti preporuke. Ipak, ne treba se šaliti sa tim stvarima. Najvažnija stvar u ovom trenutku je da se očuva zdravlje fudbalerki", rekao je Bezuglov.

Rusija je juče pobedila Kosovo sa 5:0 u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo. Meč je odigran u Visbadenu, pošto Rusija ne priznaje nezavisnost Kosova.

Epidemija koronavirusa utiče na odlaganje i otkazivanje brojnih sportskih takmičenja.

Iako nema zabeleženih slučajeva koronavirusa, vlasti Kirgistana su iz predostrožnosti odložile sve sportske manifestacije.

U Aziji su sve sportske federacije na oprezu, pa je Azijsko prvenstvo u dizanju tegova, koje je bilo ključno za plasman na Olimpijske igre, otkazano.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track