KAKO JE ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA! Fudbaleri i uprava kluba objasnili šta se dogodilo tog kobnog dana u svlačionici!
Foto: Printscreen

ZANIMLJIVO

KAKO JE ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA! Fudbaleri i uprava kluba objasnili šta se dogodilo tog kobnog dana u svlačionici!

Fudbal -

Petorica fudbalera Kušiljeva završili su u bolnici u Kruševcu posle trovanja gasom. Svi oni su otpušteni na kućno lečenje, a nemio događaj desio se u poluvremenu i posle utakmice u svlačionici domaćeg kluba Meševo, kod Kruševca.

Saša Bogićević, član uprave FK Kušiljevo, prokomentarisao je aktuelna dešavanja u svom klub na jednom lokalnoj televiziji. - Ušli smo u svlačionicu i njihovi igrači su odmah na početku osetili mučninu i tegobe. Bol u glavi, mučninu

- Na poluvremenu smo ušli u svlačionicu. Nismo znali da curi gas. Za to vreme njihovi igrači su bili napolju. Nismo znali što su oni napolju, a mi unutra. Posle 15 minuta pauze, između dva poluvremena, naši igrači su osetili vrtoglavicu i mučninu. Tražili su od trenera tri zamene, što je on i učinio. Mislili smo da je to zbog teškog terena i uslova za igru. Tek kasnije se ispostavilo da je to zbog gasa. Posle utakmice, posle tuširanja, naši igrači su izlazili iz svlačionice i padali u nesvest. Palo je pet igrača. Prišli su naš i njihov lekar, a ubrzo je došla i Hitna pomoć, pa je pet igrača odvezeno u bolnicu u Kruševac.

foto: Printscreen

Uroš Novičić, fudbaler Kušiljeva, jedan od ''žrtava'' incidenta prokomentarisao je događaje iz svog ugla. - Dok smo se presvlačili oni su doneli bocu koju su priključili na bojler, kako bi grejali vodu. Rekao sam im da se oseća plin i mislio da će se to raščistiti, jer su tek uključili. U toku prvog poluvremena, u razgovoru sa njihovim igračima rekli su mi da se oni osećaju loše, da im ceo tim nije kako treba. Pitao sam ih, da nije zbog plina, jer se kod nas osećao. U samom startu sam obavestio ekonoma i redara da pogledaju šta se dešava. Rekli su mi da je sve u redu. Na poluvremenu sam ih takođe zvao, jer su se igrači hvatali za glavu i osećali jak pritisak u ušima. Posle utakmice, kad smo krenuli da se tuširamo igračima je postalo loše. Naš igrač Stevan Simić je pao, a ja sam ga odmah izneo napolje. Rekao sam ostalim da izađu i vratio se da vidim ima li još koga. Odmah je i Stašić pao na vratima, Stefan Gojković isto...

- Osećao sam jak pritisak u glavi, bio sam ošamućen, nisam bio stabilan. Trojica saigrača su ostali bez svesti, a Mihajlo Stojković je počeo da drhti. Njega smo umotali sa strane, jer je bio i prehlađen, imao temperaturu.

- Domaći igrači i uprava su odmah odreagovali. Svaka čast, hvala im. Mada, bilo je i nekih koji su se bunili. Nebitno. Goran Todorović, ekonom Kušiljeva, objasnio je iz stručnog ugla šta se dogodilo tog kobnog dana u svlačionici ovog niželigaša. - Boca sa plinom koja greje vodu, neprimetno se osećala. Bio sam u svlačionici sa igračima. Na poluvremenu, naši igrači su ušli, ali odmah istrčali iz svlačionice. Trebalo je da nam kažu, jer se kod njih osetilo više, kod nas malo kasnije. Posle završetka utakmice bio sam u prostoriji sa našim igračima i oni su počeli da padaju, a mi smo ih iznosili napolje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track