ZINEDIN ZIDAN: Plašim se da mi sinovi ne postanu idioti!
Foto: AP

Trener Reala govorio o svojim naslednicima

ZINEDIN ZIDAN: Plašim se da mi sinovi ne postanu idioti!

Fudbal -

Trener Reala iz Madrida Zinedin Zidan uskoro bi trebalo da izda knjigu „Zidan“, koja govori o njegovom životu, kako vrhunskog fudbalera tako i brižnog oca.

Legendarni francuski fudbaler, danas uspešan trener, oženjen je Veronikom Fernandez, s kojom ima četiri sina. Njegova najveća želja je da mu naslednici budu kvalitetni ljudi.

Najstariji sin Zinedina Zidana zove se Enco i ima 24 godine. Luka ima 21 godinu, Teo 17, a najmlađi Elijas 14. - Moji sinovi nemaju život kao druga deca. Bojim se da ne postanu idioti! Ne želim da bogatstvo i sve ono što mene okružuje njih odvede na stranputicu. Želim da budu dobri ljudi - istakao je Zidan u svojoj autobiografskoj knjizi, koju je napisao francuski novinar Frederik Ermel.

Francuz je komentarisao i aktuelnu sezonu Real Madrida u kojoj „kraljevski klub“ ne beleži sjajne rezultate: - Neću drugačije da se ponašam zbog toga što smo upisali tri ili četiri loša rezultata ili zbog toga što trenutno prolazimo kroz tešku fazu. Branim svoje igrače do kraja. Verujem u njih i tako će ostati. Nisam jedan od onih koji fudbalere krivi i govori: „To je krivica ovoga ili onoga.“ Svi smo mi u istom brodu.

Promocija i premijera knjige „Zidan“ trebalo bi da bude 28. aprila u Parizu. Ipak, zbog koronavirusa još nije potvrđeno da će događaj biti održan.

Kurir / A. R.

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja