VELIKANI KOJE JE OTKRIO ANTARA: Antićevih 5 bisera (FOTO)
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva, Starsport©

Ovo niste znali

VELIKANI KOJE JE OTKRIO ANTARA: Antićevih 5 bisera (FOTO)

Fudbal -

Hvala ti, Mister... Radomir Antić je Milinka Pantića, Karlesa Pujola, Ćavija, Molinu i Fernanda Jera učinio fudbalskim zvezdama

Neverovatan je fudbalski stručnjak bio Radomir Antić, čovek koji je pre tri dana otišao u večnost. Vodio je Real, Atletiko i Barselonu, a u svakom od ta tri velika kluba ostavio je nešto po čemu će se pamtiti.

Radio je sa ogromnim brojem fudbalera, a od nekih je napravio veličine. Prvi je svakako Srbin Milinko Pantić, kojeg je za mizerne pare doveo sa 29 godina u Atletiko iz Panioniosa. Iako mu je prva želja bio Robert Prosinečki, eksperiment sa Pantićem pokazao se kao potpuni pogodak.

Slučaj Karles Pujol. Dok je bio trener Barselone, popularni Mister je „osetio“ čupavog momka i sa mesta desnog beka prekomandovao ga na štopera. Ostalo je istorija, jer je Pujol postao jedan od najboljih igrača na toj poziciji.

Karlos Pujol
Karlos Pujolfoto: AP

U Barseloni je don Radomir imao njuh i za budućeg čarobnjaka s loptom - Ćavija. Srbin je u njemu video mnogo više od defanzivnog veznog igrača. Pomerio ga je napred, jer je spazio njegov pregled igre, mirnoću, osećaj za prostor i pas.

ćavi
ćavifoto: Profimedia

Hose Fransisko Molina bio je golman od kojeg je Antić napravio libera pošto je imao odličnu kontrolu lopte i nije se plašio.

I na kraju, Fernando Jero. Veliki kapiten i legenda Reala do dolaska Mistera bio je samo siguran štoper. Srbin ga je video na mestu zadnjeg veznog. U sezoni 1991/92. Jero je postigao 21 gol, bio najbolji strelac Reala i drugi golgeter lige.

A gde su karijere Inijeste, Kaminera, Simeonea i mnogih drugi koje je naš stručnjak izveo na pravi put.

Andres Inijesta
Andres Inijestafoto: AP

Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Foto: Profimedia, Privatna Arhiva, Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track