DEJAN STANKOVIĆ ZA KURIR: Moj ćale Miha je NESALOMIV!
Foto: Starsport©

Prokleta korona

DEJAN STANKOVIĆ ZA KURIR: Moj ćale Miha je NESALOMIV!

Fudbal -

Dejan Stanković, trener i živa legenda Crvene zvezde je posvećen svom poslu u Crvenoj zvezdi, ali i očinskim obavezama.

Kako provodite vreme sa sinovima svih ovih dana? Čini se da dugo niste imali ovoliko slobodnog vremena, baš kao i svi mi.

- Čovek uvek ima šta da radi, meni nikad nije dosadno jer imam različita interesovanja. Sa sinovima uglavnom vodim muške razgovore, i to kad svi završimo s dnevnim obavezama. Imamo mnogo tema, fudbal je, razume se, često glavna. Razumemo se, podržavamo i volimo - počeo je intervju za Kurir Dejan Stanković.

foto: Starsport©

Možete li da razmišljate o sportu u ovo vreme? Šta mislite, kakav će biti fudbal posle koronavirusa?

- Fudbal je moj život, trener sam Crvene zvezde i mnogo vremena u toku dana posvećen sam poslu. Ova pandemija će promeniti svet, a samim tim i fudbal. Koliko i u kojoj meri, teško je i pretpostaviti. Sve strukture u društvu će osetiti posledice, pa i tržište fudbalera.

Koliko je teško u ovakvoj situaciji misliti na nastavak Superlige, osvajanje titule, a onda i kvalifikacije za Evropu, kao i prelazni rok?

- Nikome nije lako dok kao država vodimo veliku bitku sa kovidom-19, ali život ne može da stane. Naši igrači treniraju u kućnim uslovima kako bi održali fizičku spremu, a mi u klubu i stručnom štabu svakako pravimo planove i o nastavku sezone i o svemu ostalom. Moramo da budemo spremni za nastavak sezone kad se za to budu stekli uslovi.

Da li na Zvezdinoj TV ili preko klupskog kanala na Jutjubu odgledate neku staru utakmicu u terminu od 21 čas? Možda onu protiv Kajzerslauterna?

- Gledam sada mnogo više tih starih, čuvenih utakmica nego što sam ranije. Taj meč protiv Kajzerslauterna je obeležio moju karijeru u Zvezdi na internacionalnoj sceni i rado se prisetim tih momenata. To su bila vremena za ponos, kad odeš na trafiku i kupiš sve novine, pa uživaš u svakom napisanom slovu. Ponosan na sebe, ekipu - objasnio je Dejan Stanković.

Mlade snage

ZVEZDIN DRES NE PITA ZA GODINE

Koliko vam je drago što su pod vašom trenerskom palicom blesnuli Željko Gavrić, Veljko Nikolić, ali i Njegoš Petrović.

foto: Starsport©

- Zvezdin dres te ne pita za godine kad ga obučeš. Igrom i odnosom prema radu se zaslužuje mesto u timu. Zbog toga mi je drago da su se oni sami nametnuli i izborili za svoju poziciju. Crvena zvezda je uvek imala talentovanu decu u svojoj školi, ali se zna put do dresa. On vodi samo dokazivanjem na terenu, što su Gavrić, Nikolić i Petrović na svom primeru potvrdili.

Lepe vesti iz Rima

ĆALE MIHA POBEĐUJE LEUKEMIJU

Čujete li se s kumom Sinišom Mihajlovićem? Kako je on sada? Iz Italije dolaze pozitivne vesti o njegovom zdravstvenom stanju.

foto: Starsport©

- Miha je uvek bio veliki borac i pobednik. U stalnom smo kontaktu, neizmerno me raduje da oporavak teče u pravom smeru i da je praktično na putu da pobedi ovu tešku bolest. Pokazao je svu snagu i čelični karakter. Ćale je nesalomiv.

(Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto:Starsport©)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track