BJELICA DOBIO NASLEDNIKA: Igor Jovićević novi trener Dinamo Zagreba!
Foto: Printscreen

BJELICA DOBIO NASLEDNIKA: Igor Jovićević novi trener Dinamo Zagreba!

Fudbal -

Fudbalski klub Dinamo Zagreb promovisao je danas Igora Jovićevića za novog trenera, koji je rekao da mu se tako ostvario dečački san i da je to mesto sanjao.

"Ovo je ostvarenje mojih dečačkih snova, neizmerna je radost koju osećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost prvoga trenera. U mladjim danima bio sam jedan od navijača sa severne tribine. Pre svega sam Dinamov navijač. Dakle, pre nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo od malena, celi život sam tu, tata me u ove prostorije doveo dok sam imao četiri godine. I, želeo sam biti trener Dinama, nije mi bilo važno kad. Samo da budem", rekao je Jovićević na promociji.

Jovićević je do sada vodio drugi tim Dinama, a na klupi prvog je zamenio Nenada Bjelicu, sa kojim je prošle nedelje sporazumno raskinut ugovor.

Igor Jovićević je promovisan u novog trenera prvog tima Dinama samo 10 dana pošto mu je umro otac Čedomir, bivši fudbaler zagrebačkog kluba.

"Emocije su pomešane. Roditelji mi znače jako puno, gubitak tate ostavio je veliki traga, moram se s time suočiti, sećanje na njega nikad neće izblediti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i na sve što je dao Dinamu u tih 10 godina. On je moj heroj, idol, uvek je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspeha", kazao je Igor Jovićević.

Po njegovim rečima, ekipa Dinama koju će on voditi može da bude "mangupska" i da je bitno da ima svoj stil i bude prepoznatljiva.

"Želim da igrači znaju da pred sobom imaju čoveka, a ne samo trenera koji robuje taktici, da imaju iskrenog čoveka koji ne krivuda, bitno je da imaju poverenja u trenera. Ne treniram strogoću, to nije moj stil. Iako mi je ekipa uvek ispred pojedinca, ne smemo zaboraviti da i svaki pojedinac ima svoj stav, svoja razmišljanja. Želim da u igri budemo prepoznatljivi, dominantni, da igramo na suparničkoj polovini, želim da smo agresivni kad izgubimo loptu, da se branimo imajući loptu... No, možeš kontrolisati igru i bez lopte, dati suparniku, recimo, 60 odsto poseda pa uz čvrsti, gusti blok svejedno možeš pobijediti", naveo je Jovićević.

Dinamo je podneo zahtev za početak treninga usled pandemije korona virusa i dobio je negativan odgovor, a Jovićević je istakao da će klub raditi po preporuci Kancelarije za civilnu zaštitu.

Dame i gospodo, predstavljamo novog trenera GNK Dinamo - Igora Jovićevića!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Среда, 22. април 2020.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track