FLAŠA VOTKE MI JE BILA NAJBOLJI DRUG: Zvezdu Reala alhohol koštao dva braka i karijere! VIDEO
Foto: Profimedia

stranputica

FLAŠA VOTKE MI JE BILA NAJBOLJI DRUG: Zvezdu Reala alhohol koštao dva braka i karijere! VIDEO

Fudbal -

Da je bio malo pametniji, mogao je da napravi karijeru za pamćenje.

Prelazak iz Ajaksa u Real 2007. godine bila je ogromna prilika da se Vesli Snajder svrsta u red najboljih fudbalera planete.

Imao je 23 godine, ogroman talenat, ali ne i glavu koja bi to ispratila. Ogroman novac i luksuzan život ubrzo su ga odveli stramputicom. Kako je priznao u svojoj autobiografiji, živeo je život rokenrol zvezde, a to podrazumeva lude partije i velike količine alkohola.

- Nisam bio svestan da prelazak u Real znači i otvorena vrata noćnog života Madrida. Jednostavno sam upao u to. Bio sam mlad, uživao u slavi i prijala mi je sva ta pažnja. Kasnije sam shvatio da je to bila velika životna greška - napisao je Holanđanin u knjizi.

- Nisam uzimao drogu, ali jesam mnogo alkohola i vodio život rokenrol zvezde. Čak i kada bih bio pijan, hodao bih od lokala do lokala, trošio hiljade evra plaćajući pića svima unutra. Ljudi su počeli da me tretiraju kao superstara, a ja nisam znao kako da se oduprem tome. I bio sam preslab.

Ovakvo ponašanje koštalo ga je dva braka, najpre se od njega razvela prva supruga Ramona Strikstra, a doživeo je debakl i drugi put.

- Nisam shvatao da mi je najbolji drug flaša votke. Mnogi su me upozoravali, Rud Gulit, Van Nistelroj... Govorili su da će se moja karijera raspasti brzo ako nastavim tako.

Snajder je uspeo da se domogne pehara u Španiji, potom je prodat Interu i doživeo osvajanje triple krune. Posle četiri godine u Milanu otišao je u Galatasaraj, potpum u Katar, gde je okončao karijeru.

Predrag Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track