LETI, LETI, DŽONI! Bivši kapiten Zvezde POSTAJE PILOT! Oduševićete se kada vidite koje prevozno sredstvo će da vozi FOTO
Foto: Sasa Pavlic

Uživa

LETI, LETI, DŽONI! Bivši kapiten Zvezde POSTAJE PILOT! Oduševićete se kada vidite koje prevozno sredstvo će da vozi FOTO

Fudbal -

Obično tokom karijere fudbaleri nemaju previše vremena za aktivnosti van terena. Zato kad okače kopačke o klin, mogu da se posvete stvarima o kojima su oduvek maštali... Nikola Mijailović, nekadašnji kapiten Crvene zvezde, kopilotirao je u žirokopteru na letu iznad Beograda.

Iza Mijailovića ostala je uspešna karijera u srpskim, poljskim i ruskim superligašima, pa je zaslužio da uživa u fudbalskoj penziji.

foto: Printscreen

Tako je popularni Džoni na Instagramu podelio s pratiocima sjajne snimke iz žirokoptera u kojem je nadletao Beograd. Naime, Nikola je upisao akademiju za pilotiranje na ovim letelicama, koje predstavljaju hibrid aviona i helikoptera. Pre nekoliko dana imao je prvi čas, a po završetku obuke moći će samostalno da pilotira na ovim vazduhoplovima.

foto: Printscreen

Mijailović se potpuno povukao iz svih fudbalskih dešavanja po završetku karijere i posvećen je stvarima koje nemaju veze s najpopularnijom sporednom stvari na svetu. Tako često na društvene mreže izbacuje snimke s reke, iz vazduha, s planina, a najviše iz avantura s naslednikom.

foto: Printscreen

Šta je žirokopter

To je hibrid aviona i helikoptera

Prvi put je poleteo 1923. godine

Cena jednog minuta leta - 3 evra

Maksimalna brzina - 150 km/h

Dolet - 300 kilometara

Maksimalna visina krstarenja - 2.000 m

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track