Najnovije vesti

LETI, LETI, DŽONI! Bivši kapiten Zvezde POSTAJE PILOT! Oduševićete se kada vidite koje prevozno sredstvo će da vozi FOTO
Foto: Sasa Pavlic

Uživa

LETI, LETI, DŽONI! Bivši kapiten Zvezde POSTAJE PILOT! Oduševićete se kada vidite koje prevozno sredstvo će da vozi FOTO

Fudbal

Obično tokom karijere fudbaleri nemaju previše vremena za aktivnosti van terena. Zato kad okače kopačke o klin, mogu da se posvete stvarima o kojima su oduvek maštali... Nikola Mijailović, nekadašnji kapiten Crvene zvezde, kopilotirao je u žirokopteru na letu iznad Beograda.

Iza Mijailovića ostala je uspešna karijera u srpskim, poljskim i ruskim superligašima, pa je zaslužio da uživa u fudbalskoj penziji.

foto: Printscreen

Tako je popularni Džoni na Instagramu podelio s pratiocima sjajne snimke iz žirokoptera u kojem je nadletao Beograd. Naime, Nikola je upisao akademiju za pilotiranje na ovim letelicama, koje predstavljaju hibrid aviona i helikoptera. Pre nekoliko dana imao je prvi čas, a po završetku obuke moći će samostalno da pilotira na ovim vazduhoplovima.

foto: Printscreen

Mijailović se potpuno povukao iz svih fudbalskih dešavanja po završetku karijere i posvećen je stvarima koje nemaju veze s najpopularnijom sporednom stvari na svetu. Tako često na društvene mreže izbacuje snimke s reke, iz vazduha, s planina, a najviše iz avantura s naslednikom.

foto: Printscreen

Šta je žirokopter

To je hibrid aviona i helikoptera

Prvi put je poleteo 1923. godine

Cena jednog minuta leta - 3 evra

Maksimalna brzina - 150 km/h

Dolet - 300 kilometara

Maksimalna visina krstarenja - 2.000 m

Kurir sport / Miloš Bjelinić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...