OGORČENI POTCENJIVANJEM! Fudbaleri: FSS nas ponižava, uplatite novac za lečenje male Sofije!
Foto: Printskrin

saopštenje

OGORČENI POTCENJIVANJEM! Fudbaleri: FSS nas ponižava, uplatite novac za lečenje male Sofije!

Fudbal -

Fudbaleri koji su štrajkovali glađu saopštili su danas da su odlukom Fudbalskog saveza Srbije da im se dodeli 500 evra pomoći dodatno poniženi i pozvali su FSS da taj novac uplate za lečenje devojčice Sofije Markuljević.

Skupština FSS juče je usvojila predlog predsednika Slaviše Kokeze da se uputi jednokratna pomoć za 47 bivša igrača Donjeg Srema, Borca i Jagodine.

"Odlukom rukovodstva FSS da nam dodeli po 500 evra pomoći osetili smo dodatno poniženje na koje ne pristajemo", navodi se u saopštenju, koje je prosledio Sindikat profesionalnih fudbalera.

"Podsetićemo javnost da je FSS sve ove godine pružao klubovima logističku podršku da ne budemo isplaćeni za svoje pošteno zarađene plate, na način da su štitili klubove, nisu ih kažnjavali i pomagali su im u izigravanju fudbalskih regulativa", dodaje se u saopštenju.

foto: Nemanja Nikolić

Fudbaleri su naveli i da su svi igrači su na račun FSS-a morali da uplate u proseku više od 500 evra (bez advokatskih troškova) da bi dobili zvanične odluke i da bi mogli da napuste klubove dužnike.

"Sada nam nude da nam vrate ono što su nam već uzeli, dok je u isto vreme stranim igračima sve bilo besplatno", navodi se.

Oni su naveli i da je FSS "sve ove godine prećutno pomagao klubovima dužnicima da i dalje prihoduju od trening kompenzacija i solidarnih transfera".

"Za vreme našeg štrajka dok smo sedeli na betonu, FSS je delio sportsku opremu po Srbiji i niko nas nije pitao kako nam je. Pored naših teških materijalnih statusa, naše dostojanstvo nije na prodaju", istakli su oni.

foto: Fondacija Budi Human

"Gospodo iz FSS, zahvaljujući vama većina naše dece je gladna ali, na sreću, naša deca su zdrava. Nažalost, u Srbiji ima dosta gladne i bolesne dece pa vas pozivamo da novac koji ste namenili za naše ponižavanje usmerite onim kojima taj novac život znači. Uplatite novac na račun 160-6000000043054-91 za lečenje naše malene sugradjanke Sofije Markuljević i opraštamo vam sve vaše grehove", zaključuje se u saopštenju.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track