BRUTALNO KAŽNJAVANJE GREŠAKA JUNAJTEDA: Čelsi razbio Mančester, londonski derbi u finalu (VIDEO)
Foto: AP

FA KUP

BRUTALNO KAŽNJAVANJE GREŠAKA JUNAJTEDA: Čelsi razbio Mančester, londonski derbi u finalu (VIDEO)

Fudbal -

U finalu engleskog FA kupa gledaćemo okršaj fudbalera Arsenala i Čelsija.

U drugom polufinalu, odigranom takođe na Vembliju, Čelsi ubedljivo pobedio Mančester Junajted 3:1 i o peharu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu odlučivaće u meču sa gradskim rivalom Arsenalom, koji je dan ranije eliminisao Mančester Siti.

U nezanimljivom prvom poluvremenu dogodila se povreda fudbalera Junajteda Baija, pa je prvi deo igre produžen za više od deset minuta. Upravo na isteku te nadoknade Čelsi je poveo. Aspilikueta je centrirao, a Olivije Žiru odlično reagovao i iz prve proturio loptu pored iznenađenog De Hee.

Već u 46. minutu Mejson Maunt se odlučio na udarac sa dvadesetak metara, a španski golman na golu Junajteda ponovo je zaspao i lopta mu se izmigoljila iz ruku.

Novi gol u mreži tima iz Mančestera videli smo u 74. minutu. Posle ubacivanja sa leve strane Alonsa, Megvajer je intervenisao ispred Ridigera, ali tako da je loptu poslao u sopstvenu mrežu.

Jedino što su „crveni đavoli“ uradili do kraja meča bio je počasni pogodak koji je sa bele tačke postigao Bruno Fernandeš u 85. minutu. Hadson-Odoi je faulirao Marsijala, a Portugalac je postigao novi gol u dresu tima čiji je član postao u januaru.

Čelsi će se boriti za deveti pehar u FA kupu, dok njihov rival u finalu, ekipa Arsenala, ima 13 trofeja i rekorder je u toj kategoriji.

Finalni meč igra se na Vembliju 1. avgusta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track