ŽENA MU ZABRANILA DA PREUZME ZVEZDU! Estel nije želela da živi U BEOGRADU: Srbiju pamti po magli na Marakani i plavušama
Foto: Profimedia

ŽENA MU ZABRANILA DA PREUZME ZVEZDU! Estel nije želela da živi U BEOGRADU: Srbiju pamti po magli na Marakani i plavušama

Fudbal -

Legendarni holandski fudbaler Rud Gulit proslavlja danas 58. rođendan.

Gulit je čovek živopisne biografije, koja se često ukrštala sa Beogradom.

Predvodio je holandski nacionalni tim u periodu kada su osvojili Evropsko prvenstvo 1988. godine, a godinu dana ranije iz PSV-a prešao u Milan za rekordnu sumu od 6 miliona funti. U reprezentaciji i klubu je činio pakleni trio sa Markom Van Bastenom i Frankom Rajkardom.

Bio je član ekipe koja je igrala u Beogradu protiv Crvene zvezde u čuvenom meču koji je prekinula magla 9. novembra, a dan kasnije prošl dalje u ponovljenom meču.

Beograd nije bio samo tada u fokusu Gulita. Pre tačno 15 godina Gulit je bio jedna od opcija za trenera Crvene zvezde. Tadašnji predsednik crveno-belih Dragan Stojković je bio u pregovorima sa Holanđaninom, ali se isprečio neočekivani - supruga Estel. Tadašnja gospođa Gulit je suprugu rekla da joj se ne dopada ideja o životu u Beogradu, pa je Rud morao da odustane od te priče. Da je pogrešio svedoči i nastavak priče, jer ga je Estel koju godinu kasnije napustila. Posle 12 godina braka zaljubila se u Badra Harija, holandskog MMA borca i najboljeg prijatelja Kristijana Ronalda, i prešla kod njega sa dvoje dece iz braka sa Rudom.

Boravio je u Beogradu 2011. godine kada je sa kolegom Luisom Figom promovisao Lige šampiona, a tokom gostovanja u glavnom gradu Srbije nije krio naglonost ka plavušama.

Te godine je boravio u Čečeniji, gde je trenirao Terek, ali je otpušten posle samo pet meseci jer je, kako su domaćini objasnili, vodio "boemski život".

Sa Milanom je vladao evropskim fudbalom, ali je čuven bio i po izgledu. Legendarni fudbaler je nosio dredove i brkove i bio jedinstvena figura u svetu vrhunskog fudbala.

foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

"Ne volim ni da gledam stare fotografije. Sa tim brkovima i tim dredovima izgledao sam kao porno glumac. Odvratno! Mnogo je bolje sada", rekao je dve decenije kasnije Gulit.

Osim fudbala, oprobao se i u muzici. Snimio je dve pesme, od kojih je jedna bila veliki hit u Holandiji, a tema je bila podrška Nelsonu Mandeli.

Pored Estel, imao je još dva braka, iz kojih ima šestoro dece.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track