PRESEDAN U AMERICI: Fudbaler u SAD suspendovan zbog homofobne uvrede protivničkom igraču
Foto: Starsport©

STRAŠNO

PRESEDAN U AMERICI: Fudbaler u SAD suspendovan zbog homofobne uvrede protivničkom igraču

Fudbal -

Fudbaler ekipe Finiks rajzing Džunior Flemings suspendovan je na šest utakmica zbog homofobne uvrede koju je uputio igraču San Dijego lojala Kolinu Martinu.

Jamajčanin Flemings je uvredio Martina tokom utakmice u američkoj USL ligi, zbog čega su fudbaleri San Dijega napustili teren. Oni su u tom trenutku vodili sa 3:1, ali su meč izgubili službenim rezultatom i izgubili su šanse za plasman u plej-of.

"Nikada mi takva reč nije rečena", rekao je Martin, koji je homoseksualac, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Tokom karijere i odrastanja sam čuo homofobne izjave, ali ne do tačke kada je toliko usmereno na mene. Osećao sam se lično napadnutim. Uz mnogo emocija sam izašao sa terena ne i nisam znao šta će se dogoditi. Nisam shvatao zbog čega bi mi neko to rekao", dodao je 25-godišnji Martin.

foto: Profimedia

On je rekao i da je zahvalan na podršci koju je dobio od saigrača i trenera Lendona Donovana, koji je tražio postupak protiv Flemingsa.

Flemings (24) je negirao da je uvredio Martina, ali je USL navela da je dobio suspenziju posle istrage i ispitivanja 11 igrača, trenera i zvaničnika utakmie.

Njegov klub Finiks saopštio je da je prihvatio i podržao odluku i ponudio izvinjenje svima koji su se osetili pogodjenim.

Klub je naveo i da će Flemings do kraja ugovora biti na odsustvu, ali da će mu biti obezbeđena sredstva iz kojih treba da "uči i raste, kako bi mogao da postane model za promene".

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track