AKTUELNE TEME

GORAN ANĐELKOVIĆ U USIJANJU DANA NA KURIR TELEVIZIJI: Tumbakovića smenjuju u četvrtak? Ključni datum za srpski fudbal 20. decembar

Fudbal -

Urednik sportske rubrike Kurirovog štampanog izdanja Goran Anđelković bio je gost "Usijanja dana" na Kurir televiziji.

S obzirom na to da se nalazi na "udaru" informacija, Anđelković je kompetentan da govori o svim aktuelnim temama vezanim za srpski fudbal, počev od neuspeha reprezentacije u baražu za odlazak na EP, preko trenutne situacije u FSS, do medijskog sukoba Zvezdana Terzića i Nemanje Vidića.

foto: Kurir

"Izvršni odbor planiran je za sutra, međutim, predsednik Kokeza je odložio za jedan dan, zbog Kup utakmica", kaže Anđelković i dodaje:

"Najviše što može da se desi je da Ljubiša Tumbaković bude smenjen, jer Slaviša Kokeza sigurno neće podneti ostavku".

"Ključni datum za naši fudbal može da bude 20. decembra, za kada je predviđena Skupština FSS. Tamo bi moglo da bude smenjeno rukovodstvo, što javnost priželjkuje. Poslednja godina je bila 2006, kada nismo imali nijednu selekciju na evropskim prvenstvima, što se sada ponovo desilo".

"Igrači su podbacili u meču decenije, ali isti ti igrači su pobedili Norvešku".

foto: Kurir televizija

"Nekada je Karadžić svaljivao krivicu na fudbalere, a Kokezi možemo da čestitamo što je dan posle blamaže protiv Škotske stao u zaštitu igrača. To je najbolje što imamo, ne smemo da ih potrošimo".

"Ja bih pod broj jedan u reprezentaciju doveo sportskog psihologa, što je ustaljeno u Nemačkoj, Engleskoj, Španiji... Jedino kod nas nikako da zaživi".

"Matić je trebalo da kaže zašto je prestao da igra za reprezentaciju".

"Vidić je još onim ranijim pismom rekao da je problem u sistemu".

foto: Kurir televizija

"Sramota srpskog fudbala je ono što se desilo Muslinu. I nije jedini. Isto je bilo i sa Antićem, možda i najveći autoritet u našem fudbalu od raspada SFRJ. On je maltene smenjen još u Južnoj Africi, kada je predsednik FSS bio Karadžić".

"Joakim Lev, bez želje da poredim naš fudbal sa nemačkim, je selektor Nemačke 14 godina. Da je Muslin ostao selektor, možda bismo igrali na Evropskom prvenstvu".

"Mnogo je menadžera koji žele da učestvuju u sastavljanju reprezentacije, a Muslin je hteo da se izbori s njima, iako se njemu na 'teret' stavljalo da se bavi mendžerisanjem".

"Vidić se oglasio sa dve rečenice, ali žestoke dve rečenice. Kad je on tako žestoko reagovao na pohvale, možete misliti koliko je Vidiću sve došlo preko glave".

foto: Kurir televizija

"Veljko Paunović je doskora bio prvi u Čempionšipu sa Redingom, dobre rezultate ima i Vladimir Ivić sa Votfordom, naravno i Jokanović, Piksi, Grof Božović, iako ga mnogi ne vole, pa Vladan Milojević, iako je otišao daleko... Ali, problem je novac, ne može Paunović tek tako da raskine ugovor sa Redingom da bi došao da bude selektor. Ne može ni Piksi, iako ne radi, pod ugovorom je sa kineskim klubom. Teško je očekivati da će na svoju štetu raskinuti tamo ugovor i doći da bude selektor Srbije. Možda je to šansa za Vidića".

"Našoj reprezentaciji nije potreban trener, već neko ko će se prema igračima poneti kao brat. Neki naš Ćiro Blažević, harizmatičan lik, koji će da pravi dobru atmosferu, kao Nenad Lalatović, iako se mnogi neće složiti sa mnom. Bolje takav neko, nego neko iskusan, kao Dušan Bajević. Našima treba tik-tok škola fudbala".

foto: Kurir

O poređenju sa hrvatskim fudbalom Anđelković kaže:

"Hrvatska je od raspada Jugoslavije uvek bila bolja od nas. Imaju nacionalni naboj u fudbalu, kao što je Srbija bolja u košarci. Kod njih je fudbal sport broj jedan. Ubeđen sam da mi sada imamo bolje igrače i da bi ih na EP konačno dobili. Verujem da bismo dobili i Čehe, a možda i Engleze".

"Mi smo Škotsku morali da dobijemo 6:0, kao Mađare pred SP u Francuskoj. Škoti nisu ni blizu našoj selekciji po kvalitetu".

"I Zvezda i Partizan imaju velike probleme. Zvezda sada ima dobre rezultate, ali prvi put ka ne bude ušla u grupnu fazu evropskog takmičenja, videćemo šta će biti. Navijači će sigurno tražiti smene".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track